Sevilla vidare efter högdramatisk upplösning

Det alltid lika heta Sevilladerbyt gick ikväll av stapeln på Real Betis hemmaplan, Benito Villamarin, och dagens hemmalag hade med sig en tung 0-2-seger från bortamötet med Sevilla.

Efter en relativt händelsefattig inledning slog Alberto Moreno ett inspel från sin vänsterkant och ett rensningsförsök från Real Betis-försvaret misslyckades och styrdes istället vidare till José Antonio Reyes. Den tidigare landslagsmannen rullade behärskat in 0-1 och gav Sevilla en gnutta hopp om en vändning.

Den första halvleken kom att resultera i ett mål och Sevilla var över lag det lag som styrde och ställde, men chansmässigt skapade man inte särskilt mycket.

Den andra halvleken inleddes med ett jämt spel, med aningen spelövertag från Real Betis. Mitt i Real Betis starkaste period slog Sevilla till. Carlos Bacca snappade upp bollen i Betis straffområde och gjorda inga misstag när han skickade in 0-2 med kvarten kvar att spela. Om resultatet skulle stå sig väntar alltså en förlängning.

Med matchens två sista sparkar får Real Betis chansen att avgöra. Salva Sevilla träffar muren med en frispark strax utanför straffområdet och returen skjuts någon meter utanför Betos målbur. Matchen blåses därefter av och går med andra ord till förlängning.

Förlängningen handlade mest om att inte släppa in några bollar i eget nät och tempot var väldigt lågt genom de 30 förlängningsminuterna. Inga mål gjordes och straffsparkar väntar.

Sevilla är kyligast från straffpunkten och vinner till slut efter ett avgörande i den femte straffomgången.