Barcelona bortaslog Betis

Domaren, Velasco Carballo, blåste igång en match mellan femteplacerade Real Betis och serieledarna FC Barcelona, som genast rivstartades av hemmalaget när dem skapade ett fint läge efter enbart två minuter spelade. Men annars var det ingen snack om saken; det här var Barcelonas halvlek.

För efter fint spel fram till den sextonte minuten så valde Lionel Messi att avlossa kanonen, som betydde 1-0. När det hade gått nio minuter ytterligare så placerade han även in 2-0-målet som han har gjort så många gånger förr, efter en fin klackpassning från Andres Iniesta. Innan den första halvleken var över så kunde dock Betis reducera efter att Ruben Castro snyggt placerat in bollen i mål bakom en nästintill chanslös Victor Valdes.

Den andra halvleken dominerades inte som under den första halvleken utav bortalaget, utan istället jagade Betis en kvittering inför de hängivna hemmasupportrarna. Och jakten på poäng var så när att utdela sig i poäng då man vid inte mindre hela fyra (!) tillfällen träffade målramen.

Men turen var inte på Betis sida denna afton och istället höll Barcelona undan och vann matchen, vilket nu betyder att man fortsatt har sex poängs avstånd ner till serietvåan Atletico Madrid. För Betis del så är man fortsatt seriefemma i La Liga.

Något unikt med Lionel Messis mål idag var att han nu slog rekordet för antal gjorda mål under ett kalenderår i och med sitt 2-0-mål som var hans åttiosjätte år 2012. Den tidigare rekordhållaren, Gerd Müller, har haft den fantastiska bedriften sedan 1972, men får sig nu alltså se sig besegrad.