Arsenal byter Giroud mot Higuain?

Gonzalo Higuain kan bytas mot Olivier Giroud + pengar

Sagan om Gonzalo Higuain till Arsenal har varit en utdragen och sen segdragen historia. I flera års tid har Higuain mer eller mindre varit klar för Arsenal flera gånger, men sagan fortsätter med ett nytt kapitel där Olivier Giroud inkluderas.

Det var sommaren 2013 som Gonzalo Higuain i princip var klar för Arsenal. Källor som Sky Sports, BBC och Gazzetta dello Sport menade att Higuain endast var en signatur från en flytt till Arsenal. Konstigt nog sprack affären och Higuain hamnade i Napoli. Därefter har han blivit jagad av i princip hela Europa; Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool och flera andra storklubbar.

Arsenal är i fortsatt jakt efter en riktig högklassig anfallare. Till och med Arséne Wenger sade att han vill köpa en anfallare i sommar efter Daniel Welbecks allvarliga knäskada i våras. Visst, man har värvat en japansk anfallare, men det är inget världsklassnamn. Nu är ett byte aktuellt då Olivier Giroud+pengar ska få Higuain till London.

Vill prova på något nytt

Enligt Sky Italia vill Giroud prova på ett nytt äventyr. Han har spelat i Arsenal sedan 2012 och har ofta fått kritik trots att han snittar runt ett mål varannan match i Arsenal-tröjan. Arsenal sägs föreslå ett byte med Napoli där man offrar Olivier Giroud och en summa pengar för att äntligen få Higuain till klubben.

Om Napoli är villiga att diskutera ett eventuellt byte är inte avslöjat.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply