Chelsea vill ersätta Diego Costa med Gonzalo Higuain

Diego Costa vill lämna Chelsea – Gonzalo Higuain kan ersätta

Anfallaren Diego Costa är missnöjd med sin situation i Chelsea och vill lämna Londonklubben. Ledningen uppges nu ha gått med på detta, men på ett villkor – om man lyckas slussa in Gonzalo Higuain från Napoli.

Korten ligger tydligt på bordet, Diego Costa vill lämna Chelsea. Spanjoren anslöt sig till Premier League-klubben inför förra säsongen från Atlético Madrid men flytten till Stamford Bridge har inte blivit så lyckad som man hade hoppats på. Under José Mourinhos ledning hade han svårt att imponera och förvisso blev det bättre när Guus Hiddink kom till klubben i höstas, men trots det trivs han inte med sin situation som Chelsea-spelare.

Vill återvända till Atlético Madrid

Sedan han skrev på för The Blues har han gjort 35 mål på 77 matcher men fler individuella framgångar har det inte blivit. Bland fansen har han inte blivit någon direkt favorit och många har riktat kritik mot honom för hans beteende ute på planen. Dessutom har 27-åringen inte heller lärt sig tillräckligt bra engelska och anpassat sig till livsstilen, skriver spanska AS.

Diego Costa uppges ha sagt ja till en Atlético Madrid-flytt där han en gång slog igenom ordentligt. Anfallarens kontrakt sträcker sig ytterligare tre år och därför skulle La Liga-klubben med största sannolikhet behöva komma med ett saftigt bud för att få till en affär. En flytt till Kina har också varit på tapeten för Costas del.

Chelsea vill värva målsprutan

Men Chelsea har ett villkor för att släppa iväg anfallaren. Man tänker först göra klart med en ersättare och denna spelaren har klubbens nye tränare Antonio Conte redan identifierat – Napolis skyttekung Gonzalo Higuain. Den argentinske stjärnan sägs kosta omkring 48 miljoner euro, vilket engelsmännen ska vara redo att betala. 28-åringen har gjort 35 mål den här säsongen och har blivit oerhört populär bland Napoli-supportrarna. Han har två år kvar på sitt kontrakt med den italienska ligatvåan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply