Arsenal avslutade försäsongen med att vinna mot City

Arsenal och Manchester City möttes på Helsingfors Olympiastadion i en match som var båda lagens sista träningsmatcher innan säsongen drar igång på allvar med Premier League-premiären nästa lördag.

Det blev en meriterande seger för Londonklubben, som vann med 3-1 efter mål av Theo Walcott, Aaron Ramsey och Olivier Giroud innan Alvaro Negredo snyggade till siffrorna med sin reducering efter 79 minuter. Arsenal hade bara fyra skott på mål i hela matchen så effektiviteten i avsluten var väldigt hög.

Walcott inledde målskyttet efter nio minuter när han löpte in från högerkanten, fick en perfekt passning av Ramsey och petade bollen över Joe Hart. I den 59:e minuten bjöd Walcott tillbaka när han spelade fram Ramsey till 2-0-målet innan inhoppande Giroud lobbade in 3-0 när Hart kom i ingenmansland tre minuter senare.

Negredo oroade Arsenal-försvaret flertalet gånger och fick till slut ett välförtjänt mål när han elva minuter före full tid höll undan Laurent Koscielny och avlossade ett skott som smet in under Lukasz Fabianski. Efter det blev det inga fler mål i matchen vilket innebär att Arsenal vann med 3-1.

Arsenal tar emot Aston Villa hemma på Emirates Stadium i ligapremiären 17 augusti. Manchester Citys premiär dröjer dock ända till måndagskvällen, då Manuel Pellegrini gör sin första tävlingsmatch för klubben som manager när Newcastle kommer till Etihad Stadium.