Argentina vann sitt tredje VM-guld mot Frankrike – Lionel Messis briljerade i ödesmatchen!

Argentina vann med 4-2 på straffar mot Frankrike i Lionel Messis "öde" och "spännande" VM-final!

Lionel Messis briljanta spel förde Argentina till VM-guld, vilket inte har skett på 36 år, mot ett starkt Frankrike. Den före detta argentinska försvararen Pablo Zabaleta sa att det var ”den perfekta historien för Messi”. 

Gary Scaloni tyckte att Lionel Messi vann VM var ödet, medan Jamie Carragher kallade söndagens final för en av de bästa matcherna någonsin.

Frankrike och Argentina möttes i finalen på Lusail Stadium och Messi gjorde två mål för Argentina. Tack vare målen i finalen så slutade Messi tvåa VM-skytteligan med sju gjorde mål under VM. Mbappé  vann skytteligan i VM med åtta gjorda mål. Messi satte det första målet genom en straff. Totalt delades 3 straffar ut under VM-finalen. För dig som är nyfiken på antalet straffar under kan läsa vår artikel – så många straffar dömdes i Fotbolls VM 2022! Se och spela på fotboll live =>

Messi kan nu även nu även stoltsera sig som en av spelarna som gjort flest mål i VM genom tiderna. Mbappé kommer definitivt att slå det nuvarande rekordet, men det är inte han som leder VM skytteliga genom tiderna för tillfället.

Argentina vann sitt tredje VM-guld mot Frankrike - Lionel Messis briljerade i ödesmatchen!

Straffar avgjorde VM-finalen – Argentina vann med 4-2 mot Frankrike!

VM-finalmatchen gick till straffar efter ett spännande 3-3 oavgjort resultat efter förlängning, där Frankrike missade två avgörande skott. Argentina vann därför med 4-2 på straffar och tog hem det enda silverplagg som Messi har undvikit under hela sin trofé fyllda karriär.

Utöver VM-guldet så har Messi även slagit rekordet i flest spelade VM matcher genom tiderna. Messi har totalt spelat 26 VM-matcher. Här kan du se hela listan med spelare som spelat flest VM matcher i fotboll genom tiderna.

Neville berömmer Messi

Neville beskrev finalen som ”något av det bästa jag någonsin sett i mitt liv” och berömde Messi för hans talismaniska insatser för Argentina i Qatar.

”Messi förtjänar all den uppskattning och uppmärksamhet han får”, säger Neville till ITV. ”Det känns som om ödet var på hans sida och han har bidragit med så mycket under den här turneringen.”

”Han är en enastående spelare som alltid har spelat bra i varje match. Om du har turen att ha sett Lionel Messi spela live så vet du vad jag pratar om. Känslan och passionen han spelar med är elektrisk, och Argentina visade samma kampvilja ända till slutet.”

Neville växte upp inspirerad av Diego Maradona, som förde Argentina till VM-seger 1986. Han vill att Messi och hans lag ska ha samma effekt på nästa generation potentiella fotbollsspelare.

”Vi tittade på klipp på Maradona 1986 före matchen”, säger Neville. ”Jag var ung då, bara ett barn som såg det för första gången. De barn som är i min ålder nu kommer att titta på detta ikväll och tänka att de också vill bli fotbollsspelare och bli uppslukade av fotbollskulturen som jag var”

”Den matchen ikväll har haft en enorm inverkan på mig”, fortsatte han, ”men den kommer att ha en ännu större inverkan på alla andra.”

Scaloni berättar om det historiska ögonblicket

Scaloni var ett känslomässigt vrak efter slutsignalen i en tumultartad turnering.

”Jag kan fortfarande inte fatta att vi var tvungna att gå igenom så mycket lidande för vad som borde ha varit en perfekt match”, sade Scaloni. ”Det är otroligt, men det här laget ger aldrig upp.”

”Jag är stolt över det arbete som mitt team gjorde. De är en spännande grupp, och trots de motgångar vi mötte i dag höll de sig lugna och klarade sig igenom. Detta är ett historiskt ögonblick för vårt land och jag vill att alla ska njuta av det”

De av oss som lever och andas fotboll, som har sett sportens toppar och dalar, är vana vid den här typen av matcher.

”Framför allt är det en otrolig glädje. Att vara på toppen nu, som vi är Argentina, är något unikt”

”Det hade gått 36 år sedan vårt land vann en världsmästartitel – den senaste gången var när Maradona ledde oss till seger 1986.”

Vem vann Fotbolls VM 2022? Vilket lag som vann VM 2022 vet vi nu och det blev Argentina vann VM-guldet. För det fick Argentina 44 miljoner dollar i prispengar och nu även ett av länderna med flest medaljer i VM. Här kan du se vilket land som leder medaljligan VM genom tiderna! Hämta gratisspel värt 1500 kr här =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply