Anders Lindegaard lägger fotbollen på hyllan efter 20 år!

Anders Lindegaard lägger fotbollen på hyllan
bet365

Efter en framgångsrik karriär som sträcker sig över två decennier har den 38-årige fotbollsmålvakten Anders Lindegaard meddelat att han drar sig tillbaka från sporten. Han går ut med detta via sociala medier.

”Fotbollen har visat mig världen och gett mig upplevelser jag bara kunnat drömma om”

Anders Lindegaard pensionerar sig

Målvakten från Helsingborg IF spelade i det danska landslaget och i Premier League 2010-2015, bland annat i Manchester United. Lindegaard sade till Danska Tipsbladet att han är både fysiskt och mentalt utmattad av fotbollen och att han anser sig lycklig över att ha spelat så länge som han har gjort.

”Det är få förunnat. Nu håller jag mig till en tidpunkt som jag själv har valt, och den har varit viktigt för mig. Jag tror att det hade varit riktigt jobbigt om man tvingats sluta i en tidigare ålder utan att ha bestämt det själv.”

De senaste tre säsongerna har den danske målvakten varit en del av Helsingborgs IF. Under den tiden har han hjälpt till att få klubben ur Allsvenskan och tillbaka till toppskiktet.

”Jag har träffat några underbara personer som jag kommer att ha kontakt med resten av livet. Det är en stor klubb med skandinaviska mått mätt med en vacker arena och passionerade supportrar. HIF har saker man inte kan köpa för pengar och jag har ingen tvekan om att klubben kommer att vara framgångsrik igen” säger han till HIF:s hemsida.

Anders Lindegaard stannar kanske kvar inom fotbollen

Lindegaard har haft ett tufft år bakom sig. Han har varit skadedrabbad och Kalle Joelsson har fått ta plats som Helsingborgs främsta målvakt. Den här säsongen spelade Lindegaard endast fem matcher.

”Vi tackar Anders för hans professionalitet och mentalitet som han burit med sig från den högsta europeiska nivån. Han har varit oerhört uppskattad både på och utanför planen. Vi önskar honom all lycka i nästa steg av livet” säger Helsingborg IFs sportchef Andreas Granqvist.

Det är oklart vad framtiden innebär för målvakten, men han har varit öppenhjärtig om sin kärlek till fotbollen på sociala medier.

”Jag älskar sporten och allt som kommer med den”

Vi vet alltså inte vad som väntar i framtiden för Anders Lindegaard, men det finns gott om valmöjligheter för han, vi tror inte att han kommer lägga fotbollen på hyllan på heltid, utan den rullar säkert in på en och annan arena till men kanske inte som en fotbollsspelare. Förhoppningsvis så kan vi se han träna upp den nya generationens stjärnspelare i Allsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply