Sverige till VM-final i innebandy efter ett dramatisk avslut med straffar

Sverige till VM-Final i Innebandy

Sverige till VM-final i Innebandy efter en nagelbitare. Landslaget har aldrig tidigare missat en VM-final, och det kommer de inte göra i år heller. Sverige gick vidare till VM-final efter att ha besegrat Finland i en dramatisk straffläggning.

Om Robin Nilsberth inte hade gjort mål i den femte och sista straffrundan hade Sveriges dröm om att nå finalen varit krossad.

Sverige tar sig till VM-Final: Robin Nilsberth tar oss till dit!

33-åringen går fram till Finlands målvakt Lassi Toriseva under enorm press och bjöd publiken på ett zorro-mål.

”Vi sade till varandra innan att det är ett högt pris för att vinna en sådan här match, men priset som du får betala om du ska ångra dig resten av livet är större. Jag har tränat på den här straffen i tre år, det är den jag har, jag kan inget annat, det var bara att lägga dit den” säger Nilsberth i SVT:s sändning.

Alexander Galante Carlström sätter extrastraffen

Miss Finland, miss Sverige, miss Finland men sedan fick Alexander Galante Carlström, en erfaren 33-årig svensk chansen och han avgjordes matchen genom att få in den sista straffen på extrastraffarna.

”Tajt och tufft, nu är det vi som är i final igen. Efter en mållös första period hade Sverige 3–2 efter andra (Linus Nordgren, Tobias Gustafsson och Kim Nilsson målskyttar), men finländarna kom tillbaka och skickade in 3–3 med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden.” Säger Nilsberth efter 4–3-segern.

Efter en mållös första period hade Sverige en 3-2 ledning efter den andra (Linus Nordgren, Tobias Gustafsson och Kim Nilsson gjorde mål), men finnarna kom tillbaka och skickade in 3-3 med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden. Det var då Robin Nilsberth, som hade tränat för den här straffen i tre år, klev fram och sköt bollen förbi den finska målvakten och skickade matchen vidare in på extrastraffar. Där kommer vår egna underbara Alexander Galante Carlström, han sätter sin extrastraff efter att Finland missar sin och skickar Sverige till VM-final. Fira med svenskarna genom att följa med dem i deras triumftåg till finalen!

Missade du att streama matchen online? Vi går igenom alla sidor där man kan streama sport gratis, kika in på den sidan om du är sugen att se oss plocka hem VM-Guldet live.