Alexandre Pato kan göra en chockflytt till Premier League

bet365

Den gamle skadebenägne Milan-strikern kan göra comeback till europeisk fotboll, denna gång i England och Premier League.

När den då 16 år gamle Alexandre Pato först gjorde sig ett namn i Brasilien tippades han bli landets nästa stora fixstjärna. Han debuterade vid den åldern för Internacional, och i sin första match gjorde han sitt första mål i matchens första minut. Sensationen var ett faktum, och det ledde till att AC Milan värvade den unge brassen ett år senare.

Han hade en lovande karriär på gång, med 51 mål på 117 matcher i Serie A för Milan, men hans skadeproblem gjorde att hans utveckling stannade upp, och italienarna upplevde att de inte hade råd att hålla kvar anfallaren. Då fick han lämna klubben för Corinthians i hemlandet, där han inte har lyckats särskilt bra.

Han lånades då ut ill Sao Paolo i februari 2014 till december 2015, och än så länge har han gjort 14 mål på 41 ligamatcher för den brasilianska klubben.

Erbjuds till Londonklubbar

Enligt Daily Mail kan den skadebenägne måltjuven vara på väg tillbaka till Europa. Anfallaren, som fortfarande bara är 25 år gammal, har erbjudits till West Ham och Crystal Palace enligt tabloiden.

Enligt uppgifterna ska bägge klubbarna vara intresserade av anfallarens tjänster. Crystal Palace har jagat efter en ny anfallare, och man har bland annat haft koll på Loïc Rémys situation i Chelsea, sedan Radamel Falcao har anslutit till klubben. Då kan man alltså välja att värva Pato istället för en billig peng.

Pato gjorde 10 mål på 24 matcher för det Brasilianska landslaget, och han gjorde sitt första mål i sin debut i en träningsmatch mot det svenska landslaget 2008. Det är inte enda gången han har gjort mål mot Sverige, utan han sänkte svenskarna med två mål i den sista landskampen på gamla nationalarenan Råsunda i en 3-0-vinst. Han var uttagen till OS-trupperna både 2008 och 2012, samt truppen till Confederations Cup 2009.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply