Drogba kan hamna i Inter – som jagar Chelsea-back

Didier Drogbas spektakulära karriär kan rulla vidare till Serie A, då Inter visar intresse. De uppges också vara intresserade av ivorianens nu före detta lagkamrat.

Chelseas klubbikon Didier Drogba har lämnat klubben för gott som spelare, efter att han kom tillbaka och spelade den gångna säsongen för London-klubben, där han fick kröna sin fina karriär i den blå tröjan med en ny ligatitel. Det har uppgetts att han är så gott som klar för MLS-klubben Chicago Fire, där de gamla Allsvenska spelarna Kennedy Igboananike och David Accam huserar. Nu kan dock den amerikanska klubben få ordentlig konkurrens från en europeisk storklubb.

Inter, som har varit väldigt aktiva på transfermarknaden än så länge, uppges vara väldigt intresserade av att ge ivorianen ett ettårskontrakt. Roberto Mancini sägs vara ett stort fan av 37-åringen, och han skulle gärna vilja använda sig av strikerns rutin för att ta Inter tillbaka till toppen, enligt The Mirror.

Enligt uppgifterna ska Drogba själv vara ganska sugen på att vara kvar i Europa en säsong till innan han rör sig vidare och rundar av karriären i USA. Det uupges inte vilken lön Drogba skulle få om han skulle tacka nej till Chicago och istället flytta till Milano.

Drogba har uttalat sig om Inter, vilket man kan läsa mer om här.

Kan få sällskap av gammal lagkamrat

Drogba kan få en nygammal lagkamrat i den blåsvarta tröjan, om han skulle välja att gå dit. Flera italienska medier placerar nämligen den brasilianske vänsterbacken Filipe Luis i klubben.

Chelsea-backen har inte riktigt haft en rolig sejour hos de regerande ligamästarna sedan sin flytt från Atlético Madrid förra sommaren. Han var tänkt att bli förstaval på vänsterbacken, och att Cesar Azpilicueta skulle flytta över till sin naturliga högerbacksposition, men Branislav Ivanovics fina säsong ledde till att den 29-årige brasilianske landslagsmannen fick nöta bänk mer eller mindre hela året. Han startade endast 9 matcher i ligan för Chelsea under den gångna säsongen.

Även Atlético Madrid har ryktats vara intresserade av att värva tillbaka den offensive vänsterbacken.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply