Uppgifter: Lazio jagar försvarare från Liverpool

Lazio förbereder samtal med Mamadou Sakho

Lazio lyckades förra säsongen med bedriften att ta en bronsplats i Serie A, vilket innebär att den klassiska klubben nu ska få kvala till Champions League. Nu letar klubben efter förstärkningar och enligt italienska medier vill klubben locka till sig en mittback från Liverpool.

Lazio gjorde en strålande säsong 2014/2015 i Serie A. Klubben har under ett par säsonger legat något bakom toppskiktet i tabellen men nu är man tillbaka i den europeiska fotbollens finrum, nämligen Champions League, tack vare sin pallplats förra säsongen. Man tappade nyligen lite bredd i sin försvarslinje då Michael Ciani gick till Sporting Lissabon samt då Luis Pedro Cavanda anslöt till turkiska Trabzonspor. Kvar i försvaret har man bland annat den ytterst spännande holländaren Stefan de Vrij och nu vill Lazio värva en ung, men rutinerad mittback som ska ge försvaret ytterligare stadga.

Träffar Lazios representanter i veckan

Enligt den italienska tidningen, La Lazio Siamo Noi, som har en god insyn i vad som händer i klubben, kommer Lazio att träffa Mamadou Sakhos agent under veckan. Målet med mötet är att få till en övergång där Sakho flyttar till Italien för spel i Lazio.

Tidningen uppger att den italienska klubben först och främst vill låna Sakho över den kommande säsongen för att sedan kunna köpa loss honom till nästa sommar.

Spelade 32 matcher i Premier League förra säsongen

Mamadou Sakho har varit en viktig pjäs i Liverpools backlinje under sin tid i Liverpool och under förra säsongen spelade fransmannen 32 matcher från start. 25-åringen, som har kontrakt med Liverpool fram till 2017, har ett hemma-EM nästa sommar att se fram emot med sitt Frankrike, där han fightas med Laurent Koscielny och Raphael Varane om mittbacksplatserna.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply