Alaba frälste Österrike i matchens slutskede

Irland och Österrike har på förhand pekats ut som Sveriges främsta konkurrenter i kampen om playoff-platsen efter Tyskland. I kvällens match på irländska Ivava Stadium skulle ett av dessa lag kliva fram och ta med sig tre hyperviktiga poäng in i toppstriden.

Det var formstarka Österrike som startade matchen bäst då Martin Harnik lyckades pricka in matchens första mål från ett trängt läge. Ledningsmålet fick dock hemmalaget att vakna som i den 25:e minuten kunde kvittera genom Stoke-proffset Jonathan Walters.

Walters var inte riktigt nöjd med straffmålet och höll sig framme ytterligare en gång innan den första halvlekens slut när han i den första halvlekens sista minut prickade in 2-1 med pannan. Den första halvleken slutade 2-1.

Österrike spelade upp sig i den andra halvleken och jagade länge ett kvitteringsmål, ett mål som dröjde ända in i den sista minuten då ytterbacken Alaba klev in i matchen på allvar. Bayern-backen avlossade ett kliniskt skott mot mål, vilket Forde var chanslös på. Matchen slutade till Sveriges glädje 2-2.