Tungt poängtapp för Danmark på Parken

Tvåan i grupp B Bulgarien gästade ikväll trean Danmark på Parken i Köpenhamn. Danmark som inför mötet låg fyra poäng bakom Bulgairen hade en måstematch farmför sig, en förlust på Parken ikväll skulle vara ödestiget för danskarna som i så fall skulle se en VM-kvalplats försvinna allt längre bort.

Det var ingen tvekan om att danskarna var fast beslutna att ta tag i taktpinnen från början. Man dominerade matchbilden och skapade lägen efter lägen genom både Andreas Cornelius, Christian Eriksen och Nicolai Stokholm. Ett tillbakatryckt Bulgarien hade svårt att etablera ett eget spel när Danmark forsatte att trycka på mot målvakten Mikhailov Nikolaj.

Trots Danmarks dominans i första halvlek lyckades man inte spräcka nollan på Bulgarien, 0-0 efter 45 minuters spel.

Hemmapubliken på Parken trodde inte sina ögon när Bulgarien överraskande tog ledningen i den 52:e minuten. Yttern Stanislav Manolev stod för målet som satte Danmark i en svår situation. Hemmanationen var chockade efter målet efter den tydliga dominans som man hade haft i första halvlek.

Danskarna skulle dock få en fribiljett in i matchen när man blev tilldömd en straff efter att Andreas Cornelius blev neddragen i straffområdet. Mittbacken Daniel Agger klev fram och satte 1-1 för sitt Danmark.

Det var nu ett mer hungrigt Danmark som febrilt letade efter ett ledningsmål, men man fick nöja sig med ett kryss på Parken ikväll. I och med det oavgjorda resultatet petas nu Danmark ner till en fjärdeplats i och med Tjeckiens vinst. Bulgarien är allt jämt två i grupp B.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365