Ny storseger för överlägset Nederländerna

Inför kvällens på förhand ojämna möte i grupp D, på Amsterdam Arena, ställdes hemmalaget Nederländerna mot besökande Rumänien.
Det hela inleddes på vanligt vis med offensiv totalfotboll från ett hårdsatsande, orangemålat hemmalag som i takt till publikens jubel avrättade en rumänsk dröm efter en annan i varje anfallsförsök. Därför skulle det heller inte dröja länge för än målen skulle börja rulla in, en efter en.

Redan i den 12:e matchminuten klistrade Rafael van der Vaart in 1-0, till höger om en oförberedd Costel Pantilimon, i det rumänska målet.
Men trots hög press och fint spel från holländarnas sida stod sig detta resultat enda in i halvtidsvilan.

Den andra halvlekens oskuld sprack nästan lika hastigt som den förstas, och redan i den 56:e matchminuten kom aftonens andra mål. Robin van Persie, på ett inlägg av Arjen Robben, nickade in utökningsmålet och ett tidigare kokande Amsterdam Arena höll nu på att svämma över.

Robin van Persie – av Unitedfansen även kallad ”han som gör mål när han vill”, hade inte fått nog, och när matchklockan stod på 56 minuter så var det dags igen, denna gång via straffpunkten. Säkert, stenhårt, men framförallt kaxigt – 3-0, Nederländerna.

Strax innan slutsignal ville hemmalaget passa på att ge sina fans valuta för pengarna och passade på att avsluta matchen med ytterligare ett mål; 4-0 – målskytt, Jermain Lens.

Utmed denna överlägsna seger utökade Nederländerna sin ledning i grupp D och leder nu med hela 7 poäng över Ungern. Rumäninen däremot stannar alltså kvar på en tredjeplats, 1 poäng efter Ungern, som inatt även spelade oavgjort mot Turkiet.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply