bet365

England fortfarande tvåa i grupp H

I grupp H var det ikväll dags för gruppfinal mellan ettan Montenegro och tvåan England. Hemmanationen var inför mötet två poäng före engelsmännen och skulle via seger utöka försprånget till fem poäng. England var illa tvungna att vinna matchen i Podgorcia för att ha en chans att nå förstaplasten i gruppen som leder till VM. 

Matchen blåstes igång av den svenske domaren Jonas Eriksson som hade fått förtroendet att döma denna gruppfinal. Redan efter tre minuters spel skulle England få en jättechans att ta ledningen. Montenegro tappade boll på offensiv planhalva och engelmännen ställde om, bollen gick ut till högerkanten där Rooney tog emot bollen. Anfallaren tittade upp och såg att målvakten Bozovic var långt ute och lyfte bollen hela vägen över målvakten, men bollen träffade retfullt stolpen.

Tre minuter senare skulle Rooney dock hitta nätmaskorna istället för ramarna när han på hörna helt omakerad kunna nicka in 0-1 till sitt England. Bortanationen fortsatte att pumpa på mot Montenegro och man hade bud på att göra fler mål i den första halvleken. Montenegro däremot såg uddlösa ut och man hade svårt att skapa några riktigt klara målchanser. 0-1 till England i paus.

Montenegro kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek. England som hade varit dominanta i första halvlek blev tillbakatryckta av hemmanationen som sökte en kvittering. Efter ett konstant tryck i drygt 30 minuter lyckades inhoppande Dejan Damjanovic i den 76:e minuten kriga in 1-1. Bollen kom in via en hörna in i straffområdet, efter en reflexräddning av Joe Hart hamnade bollen framför Damjanvoics fötter som kunde trycka in den viktiga kvitteringen.

England skulle få en sista chans att ta med sig alla tre poängen när man tilldömdes en frispark i den 93:e minuten, men Gerrards frispark räddades fint av Bozovic. Det blev därmed delad poäng i denna gruppfinal mellan Montenegro och England.    

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply