Äldsta lagen i Allsvenskan 2017? Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan!

Äldsta lagen i Allsvenskan 2017? Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan!

Allsvenskans äldsta spelartrupper 2017

Äldsta lag i Allsvenskan? Vilken klubb är äldsta laget i Allsvenskan? Vilka är de äldsta spelarna i Allsvenskan eller rättare sagt vilket är det äldsta laget? Att köpa spelare är ett stort pussel. Många faktorer ska stämma, flera parter ska komma överens och om affären blir av så måste spelaren anpassa sig till ett helt nytt liv. Det är inte så lätt att bara köpa en spelare och få allt att stämma – spelaraffärer är en komplex fråga som ofta går fel.

Istället väljer många att utveckla egna spelare och plocka tonåringar till klubben som man kan forma efter klubbens filosofier. På så sätt kan man slippa de svåra omställningar, språkkrockar och kulturkrockar som kan uppstå om en spelare köps in. Frågan är om det inte är effektivast att utveckla egna spelare och forma dem som man vill. Vi ska därför ta en titt på Allsvenskans tio äldsta lag 2017.

TIPS: spela gratis och riskfritt hos LeoVegas, Nordicbet, Unibet, Betsson och Bethard på Allsvenskans premiäromgång.

Äldre spelare i Allsvenskan 2017

Tidigare har vi listat yngsta lagen i Allsvenskan 2017 där vi konstaterade att Halmstads BK har det yngsta laget i Allsvenskan 2017! Vidare har vi även listat Europas 30 yngsta lag och vi har även kikat på Premier Leagues yngsta lag. Men nu vänder vi istället hemåt och tar reda på hur gamla Allsvenskans spelartrupper är. Frågan är ifall vi hittar den äldsta spelaren i Allsvenskan och laget med den äldsta spelaren i allsvenskan bland våra allsvenska lag.

Nu är varken den äldsta eller den äldsta fotbollsspelaren i allsvenskan vårt fokus, utan istället tittar på laget i helhet och lagets genomsnittsålder för att hitta det äldsta laget i Allsvenskan. Spelarna som räknas med är de spelare som ingår i lagens officiella A-trupper 2017. De tio äldsta lagen i Allsvenskan helt enkelt.

Äldsta fotbollslaget i Allsvenskan

Det är ingen tvekan om att det finns många seniora spelare i svensk fotboll. Trots detta har endast fyra lag en medelålder på över 26 år och tar man en titt på de äldsta lagen ligger medelåldern på 26-27 år, vilket visar att man har en lovande framtid inom svensk fotboll. Ett annat bevis på att svensk fotboll går framåt är då Sverige är regerande mästare i U21-EM då man 2015 tog hem guldet efter att ha slagit ut Portugal i finalen efter straffläggning.

Äldsta laget i allsvenskan 2017? Äldsta lagen i Allsvenskan 2017

Äldsta fotbollslaget i Allsvenskan – Placering 16-11

Statistisk om snittåldern på de äldsta lagen i Allsvenskan är hämtad från Transfermarkt.

16. Halmstad, 23 år
15. AFC Eskilstuna, 23,9 år
14. IFK Norrköping, 24,1 år
13. GIF Sundsvall, 24,6 år
12. Kalmar FF, 24,7 år
11. Djurgården, 25,6 år

10. Östersund: 25,6 år

Äldsta lagen i Allsvenskan 2017 Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan

Östersund gjorde sin allsvenska debut 2016 men har imponerat mycket stort på samtliga runt om i Sverige med sin totalfotboll. Klubben har inte särskilt många spelare som är runt 30 år gamla, utan det går ganska snabbt nedåt i åldrarna, men de har däremot inga tonårsspelare heller, utan gruppens åldersspektrum är ganska snävt.

Östersund

Äldst: Bobo Sollander, 31 år

9. AIK: 25,8 år

Äldsta lagen i Allsvenskan 2017 Hammarby är det äldsta laget i allsvenskan

AIK är ett av Allsvenskans topplag som alltid är med uppe i den översta delen av tabellen och kämpar. Det var ett tag sedan de vann troféer nu men de utmanar lag likt Malmö FF och IFK Göteborg där uppe, med sin mixade trupp. De satsar mycket på unga spelare men valde i vintras att sälja den värdefullaste som de haft – Alexander Isak, som gick till Dortmund för otroliga summor pengar.

AIK

Äldst: Kenny Stamatopoulos, 37 år

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply