Uppgifter: Diego Simeone lämnar Atlético Madrid 2018

Uppgifter: Diego Simeone lämnar Atlético Madrid 2018

Diego Pablo Simeone stannar till 2018

Enligt spansk radio ska den argentinske tränaren ha som mål att träna Atlético Madrid till och med sommaren 2018 och därefter ta ett beslut om framtiden.

Under de senaste åren har ryktena kring Diego Pablo Simeones framtid cirkulerat friskt. Argentinaren som bland annat vunnit La Liga, Copa del Rey och varit i Champions League-final två gånger med sitt Atlético Madrid har vid flera tillfällen kopplats ihop med Inter, en klubb där han tidigare verkat som spelare. Även flertalet lag från Premier League har erbjudit tränaren en otrolig löneökning men tillslut har Simeone stannat i Atlético Madrid.

Efter den spanska huvudstadsklubben inte inlett ligaspelet på samma sätt som man hoppats eller förväntat sig börjar det nu åter spekuleras kring tränarens framtid och denna gång är det journalisten Manolo Lama på Cadena COPE som kommer med uppgifter. I programmet El Partidazo de Cope säger han att Simeone stannar till 2018 för att inviga den nya arenan, men att tränaren inte utesluter att fortsätta efter det.

De dåliga resultaten som man presterat under höstsäsongen ska inte ha påverkat 46-åringens beslut om framtiden.

Giovanni Simeone vill ansluta

Det är inte bara Diego Pablo som kan komma att vara i klubben om några år. Även hans äldsta son, Giovanni, talar öppet om att han vill spela i det rödvita laget som nästa säsong flyttar in på en ny arena.

– Jag skulle älska att spela för Atlético, sade Simeone tidigare till radiokanalen Cadena Ser.

– Inte bara för hur klubben har behandlat min pappa men för hur de har behandlat hela vår familj. De är en fantastisk klubb, mycket ödmjuka. Det är svårt att acklimatisera till italiensk fotboll. Nivån är mycket högre. Snabbheten, tekniken är annorlunda, inte bara i matcherna men på träningen. Det är inte enkelt. Du måste koncentrera dig varje dag, fortsatte Simeone.

Den unge Simeone har även representerat Argentina på U20-nivå, men hade valet att spela för Spanien också, dock valde han Argentina.

SE ÄVEN: Tio saker du inte visste om Diego Simeone

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply