Uppgifter: Inter vill köpa ut Diego Simeone från kontraktet

Uppgifter: Diego Simeone lämnar Atlético Madrid 2018

Är beredda att betala utköpsklausulen

Inter har länge ryktats vara intresserade av att värva Diego Simeone och ryktas nu vara beredda att betala argentinarens utköpsklausul för att få tränaren att återvända till San Siro där han hade en framgångsrik period som spelare.

Det italienska Serie A-laget Inter har under en tid haft problem med att finna den rätte tränaren. Efter att Roberto Mancini fick sparken i våras letade italienarna efter en ersättare och fann Frank de Boer. Men holländaren fick inte mycket tid på sig utan klubben lät honom gå efter enbart 85 dagar på posten som huvudtränare. Jakten på en ny tränare fortsatte och nyligen tillsattes Stefano Pioli på positionen, på ett kontrakt till 2018.

Men Inter har länge haft ögonen på sin gamle spelare och nuvarande Atlético Madrid-tränaren Diego Simeone och de är fortfarande öppna för möjligheten att värva in argentinaren, som nyligen förkortade sitt kontrakt med det spanska huvudstadslaget till 2018. Enligt Football-Italia skall Inter vara beredda att möta Simeones utköpsklausul och de sägs kunna betala så mycket som 50 miljoner euro för att se argentinaren på San Siro igen. Simeone själv var nyligen i Milano och detta väckte en hel del frågor.

– Man vet aldrig, svarade Atletico-tränaren på frågan om han var där för att prata med Inter.

Simeone har länge varit öppen för att han kommer att lämna Atletico, som han har tränat sedan 2011, och ett återvändande till den italienska klubben har alltid varit på kartan. Det sägs dock att argentinaren vill spela en sista säsong på Atleticos nya arena som kommer att stå klar inför nästa säsong. Simeone har ett stort möte framför sig, då hans Atletico under lördagskvällen kommer att välkomna Real Madrid till Vicente Calderon i ett hett huvudstadsderby.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply