Arsenal kämpar med Dortmund om Arda Turan

Arsenal kämpar med Dortmund om Arda Turan

Barcelona vill sälja mittfältaren

Den turkiske mittfältaren Arda Turan gick förra året från Atletico Madrid till Barcelona, en flytt som dock inte visade sig bli särskilt lyckad med lite speltid och få chanser vilket har lett till att Barca nu vill sälja mittfältaren.

Mittfältaren Arda Turan växlade förra året från huvudstadsklubben Atletico Madrid till FC Barcelona, en flytt som på pappret ser väldigt bra ut men inte har funkat för Turans del. Den 29årige mittfältaren har haft en tuff tid, då han inte fick spela för Barca förrens i januari i år, detta på grund av Barcelonas transferembargo som förbjöd dem från att värva och spela nya spelare. När Turan sedan väl fick spela var hans chanser limiterade, då det enbart blev 13 matcher från start med 12 inhopp. Det blev sammanlagt tre mål samt fyra assists men han blev lämnad på bänken för de stora europeiska matcherna.

Barcelona sägs vilja sälja mittfältaren men spelaren själv sägs vara desperat att få stanna med klubben. The Daily Star skriver att storklubbar som Arsenal, Borussia Dortmund och Fenerbahce är intresserade av den attackerande mittfältaren. Enligt rapporter skall Barcelona vara beredda att lyssna på bud från andra klubbar i deras förberedelse att sälja 29åringen som de köpte för 34 miljoner pund för 12 månader sedan.

Såväl Arsenal som Borussia Dortmund skulle kunna använda en spelare som Turan på mittfältet, som senast var en del av Turkiets EM-trupp som spelade EM 2016 i Frankrike. Det gick inte särdeles bra för Turkiet, som förlorade sina gruppspelsmatcher mot Kroatien och Spanien, men de lyckades vinna mot Tjeckien i den sista matchen. Dessvärre kvalificerade de sig inte för åttondelsfinal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365