Uppgifter: Napoli gör klart med Axel Witsel

Uppgifter: Napoli gör klart med Axel Witsel
bet365

Sägs ha kommit överrens om villkoren för flytten

Den belgiske mittfältaren Axel Witsel har efter sin fina matchform i EM 2016 i Frankrike sett till att flertalet klubbar fått upp ögonen för 27åringen, som nu sägs vara i princip klar för italienska Napoli efter att Everton inte lyckats stänga affären.

Axel Witsel gjorde en bra turnering i EM 2016 i Frankrike tillsammans med världstvåorna Belgien. Han visade upp en fin form och gjorde bland annat mål mot Nordirland. För närvarande spelar han i ryska Zenit Sankt Petersburgheta nyyheer, i Premier Liga och under den gångna säsongen har han kommit till insats i 41 matcher för klubben med sex mål och fem assists till följd.

Everton har sedan en tid tillbaka ryktats vara intresserade av mittfältaren, då den engelska Liverpoolklubben med nye tränaren Ronald Koeman vid styret försöker att starta ett nytt projekt som skall se Everton ännu en gång konkurrera med klubbarna i toppen. Där ansågs Witsel kunna passa in perfekt. Men efter uppgifter från Football-Italia så skall affären mellan Everton och Witsel inte ha gått igenom. Den belgiske mittfältaren sades vilja till Premier League och Everton kunde erbjuda en massiv lön. Trots detta så sägs affären vara långt ifrån klar och det handlar bland annat om problem med de personliga villkoren.

Detta har öppnat för det italienska laget Napoli, som kan erbjuda Witsel Champions Leaguespel nästa säsong, och Napolis officiella radiostation hävdar att de nu har kommit överrens om villkoren med både Zenit och Witsel själv. Dealen sägs vara värd runt 20 miljoner euro plus bonusar och han förväntas skriva ett fyraårskontrakt. Lönen sägs ligga på runt 3 miljoner euro per säsong plus bonusar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply