Uppgifter: Paul Pogba överrens med Manchester United

Uppgifter: Paul Pogba överrens med Manchester United

Fransmannen sägs komma att gå till England

Transfersagan kring Paul Pogba som har pågått hela sommaren kan snart komma att få ett slut, då rykten säger att Pogba, hans nuvarande klubb Juventus och Manchester United har kommit överrens om en deal.

Paul Pogbas framtida klubbdestination är ett ämne som har diskuterats hett i media under den senaste tiden. Pogba spelar för närvarande i Juventus men har under en längre tid gjort det tydligt att han kan komma att lämna klubben och listan på de klubbar som vill värva mittfältaren är lång. Listan på de klubbar som har råd med mittfältaren är en helt annan femma. Fransmannen ryktas komma att kosta över 100 miljoner pund, vilket skulle göra honom till den dyraste transfern i historien. De klubbar som har varit mest intresserade är Manchester United och Real Madrid.

Uniteds nye tränare Jose Mourinho sades ha fyra värvningar som han ansåg var hans nyckelspelare och han fick tillgång till 200 miljoner pund att värva för. Hittills har Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic och Henrikh Mkhitaryan kommit över till The Red Devils. Den engelska tidningen Express skriver nu att United sägs ha kommit fram till en överrenskommelse om att värva Pogba. Klubben har förhandlat med 23åringens agent Mino Raiola, som även har hand om Ibrahimovic och Mkhitaryan, och de skall nu vara villiga att betala 102 miljoner pund för den franske mittfältaren.

Denna summa kommer göra Pogba till den dyraste spelaren någonsin och han kommer blåsa förbi Gareth Bales 83 miljoner pund transfer till Real Madrid för tre år sedan. Pogba kommer enligt rapporter att tjäna ungefär 220 000 pund i veckan hos United, klubben som han lämnade på en gratis transfer 2012.

Även Madrid vill åt mittfältaren men Raiola – som kommer att tjäna mer än 20 miljoner pund på den här affären – sägs ha skapat ett starkt arbetande band till United. Men ingen affär förväntas att offentliggöras förrens efter söndagens EM final mellan Portugal och Frankrike.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply