Turkiets trupp EM 2016 – turkiska fotbolls EM-truppen 2016!

Turkiets trupp EM 2016 - Turkiska fotbolls EM-truppen 2016!

Turkiet spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Turkiets EM-trupp 2016Turkiets trupp EM 2016? Turkiets väg till EM gick via grupp A där man slutade trea. Som motstånd stötte man på Island, Tjeckien, Holland, Kazakstan och Lettland. Det var inte helt lätt för Arda Turan och de andra spelarna i det turkiska landslaget att ta sig till turneringen men tillslut gjorde man det, något som innebar att Holland missar EM 2016. Det var dock ingen lätt resa för Turkiets landslag. Det turkiska landslaget lyckades kvalificera sig till gruppspelet efter att ha slutat efter Tjeckien och Island i gruppen och gått vidare som en av de bästa treorna i EM-kvalet. Här kan du läsa mer om Turkiets laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och vilka spelare i Turkiets herrlandslag i fotboll som ingår i Turkiets EM-trupp 2016.

Turkiets EM-trupp 2016

Några av lagets största stjärnor är Arda Turan, Nuri Sahin och Hakan Calhanoglu och trion har varit en av nycklarna till att Fatih Terim kunnat leda sitt manskap till Frankrike 2016. När det kommer till att ta ut Turkiets EM-trupp till Frankrike 2016 finns det flera spelare som är väldigt intressanta, de flesta i EM-truppen spelar i den inhemska turkiska ligan men det finns även de stjärnor som tagit steget ut till någon annan klubb.

  • Odds att Turkiet vinner EM (vinnarodds): 91.00
  • Odds att Turkiet går vidare från gruppen: 2.75
  • Odds att Turkiet vinner gruppen: 12.00
  • Odds att Turkiet kommer sist i gruppen: 5.00

Turkiska EM-truppen i fotboll 2016

EM-grupp: Grupp D
Ranking: 11 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Fatih Terim

Turkiets herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den Turkiska EM-truppen. Turkiets EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Turkiets bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Turkiet:

Målvakter: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir).

Försvarare: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray), Caner Erkin (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş).

Mittfältare: Emre Mor (Nordsjælland), Volkan Şen (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğu (Bayer Leverkusen), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray), Arda Turan (Barcelona), Olcay Şahan (Beşiktaş).

Anfallare: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz).

Turkiets bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Burak Yılmaz: 4 mål

Spelarna i Turkiets EM-trupp som kan avgöra

Arda Turan: är en av Turkiets bäste fotbollsspelare genom tiderna och är den spelare som ska leda laget i turneringen. För närvarande spelar mittfältaren i FC Barcelona där det dock inte blivit speciellt mycket speltid denna säsong.

Hakan Çalhanoğlu: Med en av Europas vassaste frisparksfötter ska mittfältaren leverera både mål och assist till sina medspelare som kommer få det lätt att gå på avsluta med Çalhanoğlus magnifika passningar.

Burak Yılmaz: Anfallaren sprutade in mål på Süper Lig med Galatasaray men istället för att flytta till någon storklubb i Europa blev det istället Beijing Guoan i Kina, en flytt likt många andra fotbollsspelare gjort det senaste året.

Turkiets spelprogram i EM 2016

När spelar Turkiet sin första match i EM 2016? Turkiets chanser att ta sig vidare från Grupp D som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Turkiet är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Terim mannar.

Turkiets EM-matcher i Frankrike

Turkiets första EM match är mot Kroatien den 12 juni 2016 kl 15:00 på Parc des Princes i Lille. Turkiets nästa match i fotbolls-EM 2016 är den 12 juni 2016 kl 15:00 mot Kroatien på Stade de Lyon i Lyon.

Vilka lag har Turkiet i sin EM-grupp? Turkiet spelar i EM-gruppen Grupp D. De lag som spelar i Grupp D utöver Turkiet är Spanien, Tjeckien och Kroatien. För datum och speltider för Turkiets matcher mot Spanien, Turkiet och Kroatien se Turkiets spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Turkiets matcher i fotbolls-EM 2016!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2016,Sveriges EM-trupp 2016, odds Sverige vinner EM 2016, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Turkiets EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Turkiets EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Turkiska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Turkiska landslaget inför Turkiets enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Turkiets EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupperna och Turkiets förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2016

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply