Positiva besked för Malmö – mittbacken kan spela mot Real Madrid

Rasmus Bengtsson redo att ta sig an Real Madrid

På onsdag möter Malmö FF Real Madrid hemma på Swedbank Stadion och en spelare som är tillbaka från skada är Rasmus Bengtsson.

En av Malmö FFs största matcher i modern tid står runt hörnet och det var länge oklart om Rasmus Bengtsson skulle komma till spel eller inte på grund av skada. Nu säger spelaren själv till Kvällsposten att han är helt återställd och kommer att starta om Åge Hareide tar med honom i Malmö FFs startelva mot Real Madrid.

– Jag kände mig för på träningen i dag och tränar med laget i morgon, säger Bengtsson till Kvällsposten.

Den Malmö-födde försvararen skadade foten i mötet med Djurgården och när han gick lämna planen på bår såg det inte speciellt positivt ut och man befarade då att spelaren skulle ha ett benbrott.  Nu säger han dock att han är fullt frisk och att man är redo för spel mot Real Madrid.

– Det känns helt okej. Jag har gått på smärtstillande hela veckan och lär få fortsätta göra det också men jag känner att jag har varit ur spel så kort tid att det inte ska vara någon fara för spel på onsdag. Konditionen hinner inte gå ner och foten känns okej, säger försvararen till Kvällsposten.

– I fotbollsvärlden blir det inte svårare än Real Madrid. Barcelona, Bayern München och PSG kan mäta sig med dem, men svårare än Real blir det inte, säger han.

En stjärna som Malmö-spelaren inte kan undgå att nämna är Cristiano Ronaldo, även om han poängterar att det spanska huvudstadslaget har flera otroligt duktiga spelare.

– Tillsammans med Lionel Messi är han bäst i världen. Det blir en utmaning för oss, men de har fler riktigt bra spelare än Cristiano Ronaldo, säger Bengtsson.

Se vilka kanaler som visar onsdagens Champions League matcher på TV och vilken kanal som visar Malmö FF mot Real Madrid på TV.

Läs mer om Champions League 2015/2016

Vinn biljetter till Champions League finalen 2016 i San Siro, Milano Italien

Champions League spelschema 2015/2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply