MLS nästa för Michael Essien?

Sedan Essien anlände till AC Milan från Chelsea har inte framgångarna fodrats och ghananen som sitter på ett utgående kontrakt har redan börjat ryktats bort till tänkbara destinationer. Hetaste ryktet sägs vara en flytt över Atlanten till MLS. 

Spolar vi bak tiden tio år så var Michael Essien en ledande mittfältare i Premier League och spräckte Chelseas dåvarande transferrekord när han anlände från Lyon 2005. Tiden har tickat på och Essien har hunnit bli 32 år gammal och är inne på sin andra säsong med AC Milan. Skador har satt käppar i hjulen för Essiens tid i Milan och denna säsongen har det endast blivit sju starter.

MLS nästa destination? 

Redan under januarifönstret gjorde FC Dallas i MLS ett gediget försök att värva över Essien. Ghananen nekade då en flytt och sitter nu på ett utgående kontrakt. Trots att Essien förkastade en MLS-flytt under januari så sägs flera klubbar i ligan fortfarande göra sig beredda på att försöka vinna 32-åringens signatur under sommaren. Orlando City, med Kaka i laget, samt New York Red Bulls, är lagen som skall vara främst intresserade av spelaren.

Rapporter säger att Essien skulle vara öppen för en flytt till USA om budet var finansiellt starkare än det FC Dallas presenterade under januari, och det faktum att hans lagkamrat Sulley Muntari också ryktas till MLS kan elda på spekulationselden något att en övergång känns fullt rimlig.

Indien också intresserade

Inte bara MLS är angelägna att värva den erfarna mittfältaren, även Indien har uttryckt sin önskan att få över Essien till deras stjärnspäckade liga Indian Super League. Indian Super League som spelas under tre månader på hösten gjorde sin första upplaga under hösten 2014 och blev en stor succé med stjärnor som Alessandro Del Piero, Fredrik Ljungberg, Robert Pires, Luis Garcia etc. Nu hoppas ISL kunna förstärka ligans andra upplaga, där redan spelare som Kaka, Diego Forlan, Lúcio uppgett intresse för att delta, med Essien.

Läs mer om MLS i USA

Här kan du läsa mer om amerikanska fotbollsligan Major League Soccer:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply