Jürgen Klopp vill köpa Christian Pulisic

Liverpool kan köpa en av Dortmunds stjärnor

Borussia Dortmund har en handfull av offensiva, fartfyllda spelgenier som vill slå igenom i klubben. Nu kan Liverpool locka iväg en av dem till England och det handlar om amerikanen Christian Pulisic.

Christian Pulisic har en annorlunda uppväxt. Han föddes i USA och växte upp som halvkroat i Pennsylvania innan han flyttade till England ett år som sjuåring och spelade fotboll i den lilla klubben Brackley Town. Men hans familj återvände till USA och där växte Pulisic snabbt som fotbollsspelare och dominerade i alla ungdomslandslag. Han upptäcktes 2015 av Borussia Dortmund och han hann inte vara där i ett år innan han slog igenom i A-laget.

Totalt har det blivit 37 matcher och 5 mål i Bundesliga för Pulisic som fyller 19 i september. Konkurrensen är dock stenhård i Dortmund och det är inte helt lätt att få speltid för den amerikanska 16-faldiga A-landslagsmannen. Därför kan han nu prova på ett nytt äventyr i England då Jürgen Klopp är väldigt sugen på honom.

Potentiell ersättare till Coutinho

Det är The Sun som kommer med uppgifterna om att Pulisic är ett transfermål för Liverpool i sommar, men att affären endast kommer bli verklighet om Philippe Coutinho lämnar klubben för Barcelona.

Pulisic skulle kosta runt 350-400 miljoner att köpa loss enligt The Sun.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply