bet365

Vermaelen nära comeback i Premier League

Barcelona kan sälja Thomas Vermaelen till West Bromwich

Mellan 2009 och 2014 var Thomas Vermaelen en uppskattad, skadebenägen mittback i Arsenal som även var kapten de två sista åren i klubben. Nu kan han återvända till Premier League efter tre år i Spanien och Italien.

Thomas Vermaelen är ett typexempel på en mittback som är fostrad i den holländska skolan. Belgaren fostrades i Ajax mellan 2000 och 2009 innan Arsenal köpte honom, och det märks på spelstilen. Han är en väldigt kvick, spelskicklig och offensivt skickligt mitt- och vänsterback som har ett strålande målsnitt i sin karriär.

Karriären har dock gått rejält i stå de sista fem åren efter ett par riktigt vassa säsonger i Arsenal. Mycket är på grund av skador, men det hindrade inte Barcelona från att köpa honom 2014. Det har bara blivit 11 La Liga-matcher sedan dess och förra säsongen lånades han ut till Roma. Men nu är han nära en återkomst till Premier LeagueWest Bromwich är mycket intresserade.

Blivit 31 år gammal

Vermaelen, som fyller 32 i november, har två år kvar på sitt kontrakt med Barcelona men klubben sägs vilja göra sig av med honom. Sky Sports menar nu att West Bromwich är mycket nära honom och att en värvning snart kommer vara i hamn.

Även Crystal Palace och Liverpool har kopplats ihop med belgaren den senaste tiden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply