• Error, no group ID set! Check your syntax!

Jürgen Klopp vill köpa Christian Pulisic

Liverpool kan köpa en av Dortmunds stjärnor

Borussia Dortmund har en handfull av offensiva, fartfyllda spelgenier som vill slå igenom i klubben. Nu kan Liverpool locka iväg en av dem till England och det handlar om amerikanen Christian Pulisic.

Christian Pulisic har en annorlunda uppväxt. Han föddes i USA och växte upp som halvkroat i Pennsylvania innan han flyttade till England ett år som sjuåring och spelade fotboll i den lilla klubben Brackley Town. Men hans familj återvände till USA och där växte Pulisic snabbt som fotbollsspelare och dominerade i alla ungdomslandslag. Han upptäcktes 2015 av Borussia Dortmund och han hann inte vara där i ett år innan han slog igenom i A-laget.

Totalt har det blivit 37 matcher och 5 mål i Bundesliga för Pulisic som fyller 19 i september. Konkurrensen är dock stenhård i Dortmund och det är inte helt lätt att få speltid för den amerikanska 16-faldiga A-landslagsmannen. Därför kan han nu prova på ett nytt äventyr i England då Jürgen Klopp är väldigt sugen på honom.

Potentiell ersättare till Coutinho

Det är The Sun som kommer med uppgifterna om att Pulisic är ett transfermål för Liverpool i sommar, men att affären endast kommer bli verklighet om Philippe Coutinho lämnar klubben för Barcelona.

Pulisic skulle kosta runt 350-400 miljoner att köpa loss enligt The Sun.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply