Jonas Olsson vill ha Henrik Larsson som ny förbundskapten

Jonas Olsson vill ha Henrik Larsson som ny förbundskapten

Pekar ut den allsvenske topptränaren

Jonas Olsson är inte så populär hos Erik Hamrén och nu vill han se Henrik Larsson som ny förbundskapten, efter att Hamrén meddelat att han är borta efter sommarens EM.

Det var efter att Olof Mellberg drog sig tillbaka från landslagsspel som Jonas Olsson klev in som en given efterträdare under ledning från Erik Hamrén, men efter ett par tveksamma insatser så petades Olsson, likaså Andreas Granqvist. Men Granqvist är nu sedan en tid tillbaka i startelvan medans Olsson fortfarande får sitta vid sidlinjen och kolla på när Sverige spelar landskamper.

Redan nu står det klart att Erik Hamrén inte kommer att fortsätta som förbundskapten efter EM. Jonas Olsson har redan tänkt på vem han skulle vilja se ta över styret: Henrik Larsson.

– Hans styrka är all erfarenhet från landslag, mästerskap och alla stora ligor i Europa. Jag har alltid trivts med erfarna tränare. Sedan säger inte jag att man inte kan vara en bra tränare om man inte har erfarenhet, men jag har alltid trivs med sådana tränare och känt att de kan relatera lite bättre till olika situationer och olika beslut man tar på plan, säger Olsson till Expressen via Fotbolldirekt.

Olsson, som hunnit bli 32 år gammal, kom till sin nuvarande klubb West Bromwich redan 2008 från nederländska NEC Nijmegen och det har blivit nästan 200 Premier League-matcher för mittbacken. Dock så sitter Olsson på ett kontrakt som går ut till sommaren och det är fortfarande ovisst om han skall förlänga eller lämna, något som vi skrev om här på Silly Season Sverige igår.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply