Johan Elmander kan komma att lämna Bröndby

Johan Elmander kan komma att lämna Bröndby

Svensken får inte nog med speltid

Johan Elmander har sedan 2014 spelat i det danska Superliga-laget Bröndby, där han även spelade mellan 2004 och 2006. Men i en intervju med Jyllands-Posten har han nu uttalat sig om att en flytt kan vara möjlig inte alltför långt bort i framtiden.

Johan Elmander har för tillfället inte fått särskilt mycket förtroende i det danska Superliga-laget Bröndby. 34-åringen har enbart startat en match under hela den gångna säsongen och det var inför omstarten i helgen.

Han har nu delgett sina tankar, om hur han hanterar faktumet att han aldrig numera startar, med Jyllands-Posten via Fotbollskanalen.

– Det är svårt att sättas på bänken när man tycker att man bör spela. Men det är tränaren som bestämmer och han tror på något annat. Förhoppningsvis får jag en chans igen att visa vad jag kan, säger Elmander till tidningen.

Den före detta landslagsmannen hr ett kontrakt med klubben som går ut till sommaren och han erkänner att det lär inte förlängas.

– Jag tror inte själv på att jag är i Bröndby efter sommaren. Men jag fokuserar fortfarande bara på min säsong här och inte på vad som kommer hända efteråt. Jag har redan haft en liten tanke på var jag helst vill avsluta min karriär, men det är något som jag håller för mig själv, säger han till Jyllands-Posten.

Något som skulle kunna vara ett alternativ för Elmander är ju att återvända hem till Göteborg och Sverige. I en intervju med Fotbollskanalen från hösten 2014 så sade Elmander:

– Om jag ska flytta hem så är det ju till Göteborg och där är det Örgryte som gäller.

I januari sade även storsponsorn till ÖIS, Matz Thorsson, att han hade varit i kontakt med Elmander om att återvända hem och att tonen hade varit positiv.

– Han kan absolut komma hem. Han var positiv. Men mycket mer än så kan jag inte säga just nu, sa Thorsson till Fotbollskanalen då.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply