Sneijder slog till med två drömmål i Istanbul-derbyt

Det var inte bara två klubbar som stod mot varandra i derbyt, det var faktiskt även två olika världsdelar som möttes. Matchen mellan Galatasaray och Fenerbahce, två klubbar med en enorm rivalitet, stod länge och vägde trots Bruno Alves röda kort redan i den 53´ minuten. Det dröjde faktiskt ända fram tills den 88´ minuten innan Wesley Snejider presenterade sig med ett mål, och vilket mål det var.

Holländaren tog emot bollen cirka 35 meter från målet, vek av lite åt höger och drog av ett makalöst skott som borrade in sig perfekt i det vänstra krysset, otagbart för Demirel i Fenerbahce-målet. Två minuter senare var det dags igen. 30-åringen tog tag i bollen på egen planhalva och drev hela vägen fram till strax utanför straffområdet där han drog på ett lika makalöst skott som förra gången, enda skillnaden var egentligen att han valde det högra krysset den är gången.

Fenerbahce reducerade i det absoluta slutskedet men kom aldrig närmare än 2-1. Galatasaray ligger nu etta, tre poäng före Fenerbahce.