Rekordvinst för Southampton – 8-0 mot Sunderland

Southampton kammade hem dubbla priser när månadens spelare och tränare utsågs, då både anfallaren Graziano Pellé och succétränaren Ronald Koeman fick ta emot varsin statyett. Det firade man med en riktig kalasvinst hemma mot bottengänget Sunderland.

Målskytett öppnades i den 12:e minuten genom Sunderlands Santiago Vergini med ett riktigt drömmål, tyvärr var det förbi hans egna målvakt Vito Mannone.

Sex minuter senare skulle Pellé fortsätta imponera med sitt första mål för matchen.

Jack Cork skrev in sig i målprotokolelt i den 37:e minuten, då hans fjösiga avslut letade sig in i målet på något underligt vis.

I den 63:e minuten Liam Bridcutt skickade in matchens andra självmål bakom Mannone, efter att Pellés skott räddades och det märks verkligen att harmoni är något som inte existerar i bortalaget.

Några minuter därefter gjorde Pellé mål nummer två med ett riktigt distinkt avslut, och italienaren har verkligen tagit Premier League med storm.

6-0 kom i matchminut 78 då Dusan Tadic nätade efter en brutal tabbe signerad Mannone, och minuten efter gjorde Victor Wanyama mål han med med ett kanonskott.

8-0, som också blev slutresultatet, kom i den 86:e minuten genom Sadio Mané. Southampton slog sitt eget rekord för största vinst någonsin i Premier League, och var endast ett mål från att tangera Manchester Uniteds rekordvinst i Premier League mot Ipswich med 9-0.