Chelsea vann stökig derby – utan Costa

Det var en stökig första halvlek som dock började i Chelseas väg. Chelsea tog ledningen tidigt i matchen genom formstarke Oscar som läckert satte en frispark efter sex minuter.

Det var en tuff och hård match med många kort, gula som röda. Med fem minuter kvar av den första halvleken delades två röda kort ut av domaren Craig Pawson. Ett till respektive lag. Chelsea-backen Ceasar Azpilicueta fick se rött direkt när han med dobbarna först gick in på Mile Jedinak.

Minuten därpå fick Palace-backen Damien Delayne sitt andra gula kort för att ha hållt i Diego Costas ersättare för dagen, Loic Remy.

Oscars mål blev halvlekens enda målskytt och båda lagen gick ut till halvlek med en man mindre.

Andra halvlek startade Chelsea bäst. Serieledarna fick därför också utdelning tidigt här med. Cesc Fabregas sköt in 2-0 för Chelsea efter ett fint tiki-taka-spel med Hazard och Oscar.

Chelsea fortsatte att ha mycket boll men hade svårt att komma till några rejäla chanser. Det blev därför inga fler mål för dem för dagen gulklädda från västra London. Dock lyckades Palace få till en sen reducering, lite för sent för Chelseas smak som bekvämt höll ut 2-1-resultatet i dem sista minutrarna.

Chelsea ångar på och befäster alltså sin serieledning efter omgång 8.