Lyons president bekräftar: Lacazette överens med Atletico Madrid

Bekräftar Alexandre Lacazette överens med Atletico Madrid

Det har hänt förut, och kanske kommer att hända igen. Lyons superstjärna Alexandre Lacazette är överens med Atletico Madrid om ett kontrakt. Nu återstår det dock att Lyon och Madrid-laget kommer överens om spelarens övergångssumma.

Det är inte första gången som Atletico Madrid försöker värva Lyons Alexandre Lacazette. Den franske stjärnanfallaren har tillbringat de tio senaste åren i klubben, men nu har han själv sagt att han är redo att lämna till sommaren.

Då kan det innebär att Atletico Madrid, som försökt i två år, kan värva anfallaren. Dessutom ska Madrid-klubben vara Lacazettes förstaval.

Valt klubben – priset ska sättas

Det är något som blivit uppenbart under dagen. För precis som tidigare somrar har Lacazette valt Atletico, och Lyons president – Jean-Michel Aulsa – bekräftar till den spanska tidningen Mundo Deportivo att de är överens.

Alexandre Lacazette och Atletico Madrid ska nu alltså vara överens om hur ett kontrakt ska se ut om anfallsstjärnan skriver på. Det finns dock ett par faktorer som spelar in.

Först och främst ska Atletico Madrid få tillstånd att värva. De har ett pågående värvningsstopp just nu, men det verkar kunna upphävas. Därefter ska även Lyon och Atletico komma överens om en prislapp på stjärnan. Det här har varit problemet tidigare år när den spanska huvudstadsklubben försökt värva anfallaren.

Atletico de Madrid verkar få betala mellan 500-600 miljoner för stjärnan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply