Jonas Jerebko lön 2024

Jonas Jerebko lön

Jonas Jerebko lön CSKA Moskva – hur mycket tjänar Jerebko i Ryssland?

Jonas Jerebko lön CSKA Moskva, BC Khimi och Golden State Warriors? Hur mycket tjänar Jonas Jerebko per år nu när han gått till Ryssland? Ja, det här är något som vi alla funderar på. För en av få svenskar som spelat i NBA, världens bästa basketliga, någonsin så har svenske Jerebko gjort det bra. Det handlar ju inte minst om att han gick från Utah Jazz till de regerande NBA-mästarna Golden State Warriors. Det är uppenbart att Jonas inte tjänat samma enorma summor som superstjärnorna Stephen Curry eller Kevin Durant. Men frågan är ändå vad Jonas Jerebko tjänar i CSKA Moskva i den ryska ligan. Se och spela live här =>

Jonas Jerebko lön CSKA Moskva

Jonas Jerebko lön NBA, Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz och Golden State Warrior

Jonas Jerebko lön Golden State Warriors? Det har varit en intressant karriär för Kinna-sonen Jerebko. Han spelade tidigt bra och hamnade i Italien, och där fick NBA-lagen upp ögonen för honom. 2009 draftades han av Detroit Pistons. I Michigan blev den svenske Power Forwarden kvar i sex säsonger. Då kom Bolton Celtics, mesta mästarna, och slog på den stora trumman. Dock blev det inte mer än två säsonger i Celtics för Jerebko.

Jonas Jerebko lön Sverige

Vi har inga löner från när Jonas spelade i Sverige, men det går förstås inte att jämföra lönerna i klubbar som Marbo och Plannja med Golden State Warriors. Nu pratar vi det bästa laget i hela världen när det kommer till basket. Därför är en lön på 18,5 miljoner kronor per säsong (han har bara skrivit ett år till att börja med) bra.

Jonas Jerebko kön Ryssland

Jerebko tog ett betydande steg i sin karriär när han valde att spela i Ryssland. När Jerebko anslöt sig till det ryska laget, var det mycket spekulationer kring de finansiella detaljerna i hans avtal. Medan exakta siffror ofta hålls privata eller är föremål för konfidentiella avtal, är det känt att toppspelare i den ryska basketligan kan förvänta sig löner som är konkurrenskraftiga med europeiska standarder, och ibland även högre.

Jerebkos beslut att spela i Ryssland understryker inte bara den växande attraktionen av internationella ligor för talanger från NBA, utan även den potentiellt lukrativa ekonomiska ersättningen. Medan detaljerna kring Jerebkos exakta lön inte offentliggjorts, kan det antas att ett avtal med en spelare av hans kaliber skulle reflektera både hans erfarenhet och bidrag på planen.

Jonas Jerebkos lön i Utah

Jonas Jerebko lön i Utah Jazz är dock något vi fått mer uppgifter ifrån vad han tjänade. Svensken skrev ju ett tvåårskontrakt med Jazz, och tjänade ungefär 40 miljoner kronor per säsong. Nu stack ju dock svensken efter en säsong i Salt Lake City, det för att testa lyckan i Warriors.

Jonas Jerebko lön 2024

Jonas Jerebko nya lön CSKA Moskva 2024

Faktum är att vår svenske Jonas Jerebko nu kommer att gå ner rejält i lön. Det handlar faktiskt om en halvering. Svensken skrev alltså på ett 1-årskontrakt med NBA-mästarna, och det ger honom en lön på cirka 2,2 miljoner dollar per år, eller 18,5 miljoner kronor per säsong. Men det är det säkert värt för att få chansen att vinna en ring för första gången.

Efter totalt 10 säsonger i NBA med fyra olika lag (Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz och Golden State Warriors) där det under sista säsongen räckte hela vägen till finalserien (förlust mot Toronto Raptors) flyttade Jerebko till Ryssland för spel i Moskvaklubben BC Chimki. Där spelade han under två säsonger (19/20 och 20/21).

I mars 2022 skrev Jerebko på ett kontrakt för den ryska klubben CSKA Moskva. Detta skedde under Ryssland invasion av Ukraina vilket ledde till omfattande kritik och föranledde att sponsorer omgående bröt pågående sponsoravtal med Jerebko. Svenska Basketbollförbundet beslutade att stänga av Jerebko från landslagsspel efter beslutet att flytta till Ryssland och CSKA Moskva då det strider mot Svensk Baskets värderingar.

Jonas Jerebko lön CSKA Moskva

Lönen kommer alltså att gå ner sig ganska så kraftigt nu när Jerebko går till världens bästa lag. Istället för lite under 40 miljoner kronor per säsong så blir den nya årslönen nu en bit under 20 miljoner istället. Det här är fortfarande en bra lön, samtidigt som dominanta CSKA Moskva förstås satsar på att vinna i år igen.

Jonas Jerebkos lön 2017/2018: 18,5 miljoner kronor per år är vad den svenske basketspelaren tjänade i Oakland.
Jonas Jerebkos lön 2018/201919.4 miljoner kronor tjänar Jerebko efter kontraktet med Golden State Warriors.
Jonas Jerebkos lön 2019/2020: Jerebkos lön i ryska BC Khimi är okänd.

Jonas Jerebkos lön 2020/2021: Jerebkos lön i ryska BC Khimi är okänd.

Jonas Jerebkos lön 2021/2022: Jerebkos lön i ryska CSKA Moskva är okänd.
Jonas Jerebkos lön 2022/2023: Jerebkos lön i rysk CSKA Moskva är okänd.
Jonas Jerebkos lön 2023/2024: Jerebkos lön i rysk CSKA Moskva är okänd.

Jonas Jerebkos lön per år – vad tjänar han om året?

Vad tjänar Jonas Jerebko om året? Hans nya lön innebär att han tjänar pengar på sitt basketspelande, och väldigt mycket av just den varan. Det blir en fin lön på många miljoner per år.

Jonas Jerebkos lön per år 2018/2019: 19,4 miljoner kronor per år. och säsong. Till en början har de skrivit ett kontrakt på ett år. Vi får se exakt vad siffran blir, då det handlar om växelkurser som måste beräknas. Men i dollar kommer lönen att ligga på en bit över 2 miljoner.

Jerekbo lön Golden State

Jonas Jerebkos lön per månad

Hur mycket tjänar Jonas Jerebko i månaden? Här kommer vi räkna ut vad Jonas Jerebkos inkomst per månad blir efter att ha gått till Golden State. Svensken behöver absolut inte skämmas. Han kommer tjäna en bit över 1,5 miljon i månaden, något en förstås kan leva bra för.

Jonas Jerebkos lön per vecka

Hur mycket tjänar Jonas Jerebko i veckan? Här kommer vi räkna ut vad Jonas Jerebkos inkomst per vecka blir i NBA. Han tjänar ungefär 200 000 i veckan.

Jonas Jerebkos lön per dag

Hur mycket tjänar Jonas Jerebko per dag? Här kommer vi räkna ut vad Jonas Jerebkos inkomst per dag blir efter flytten. Dagslönen för den svenske basketspelaren landar på stabila 60 000 kronor.

Jonas Jerebkos lön per timme

Hur mycket tjänar Jonas Jerebko i timmen? Här kommer vi räkna ut vad Jonas Jerebkos inkomst per timme blir efter flytt. Ungefär 2 500 kronor är vad Jerebko kommer tjäna per timma.

Jonas Jerebko lön per minut

Hur mycket tjänar Jonas Jerebko i minuten? Här kommer vi räkna ut vad Jonas Jerebkos inkomst per minut blir. Jonas kan hämta ut, i runda slängar, 42 kr per minut.

Jonas Jerebko lön per sekund

Hur mycket tjänar Jonas Jerebko i sekunden? Här kommer vi räkna ut vad Jonas Jerebkos inkomst per sekund blir efter att ha flyttat. Det blir ungefär sju kr i sekunden.

Jonas Jerebko lön CSKA Moskva

Jonas Jerebko förmögenhet

Precis som Rasmus Dahlin lön i NHL så kommer Jonas Jerebko alltså att tjäna bra. Det handlar om att han kommer få ut lite under 20 miljoner kronor per säsong i Warriors. Vi vet att det är en ganska så rejäl lönesökning, egentligen en halvering, mot när han spelade i Utah Jazz.

Men för Jerebkos del är det säkert värt det. Nu kommer han att få chansen till att vinna en ring, det vill säga en NBA-titel. För den svenske spelaren kommer nu att spela med de dominanta Golden State Warriors.

Vi kan förstås förvänta oss att Jonas kommer bli en rotationsspelare här. Det lär inte bli allt för många minuter per match, men däremot en viktig roll. När stjärnorna ska vilas så kommer det bli aktuellt med att skicka ut Jerebko. Då kommer svensken att få gå ut och visa upp sig.

Han har gjort det bra de senaste säsongerna och kan med sin längd på 206 centimeter hota med både defensiva och offensiva returer. Samtidigt är han, trots sin längd, en duktig skytt. Något som har blivit enormt viktigt i hela NBA. Och inte minst ett segerrecept för Warriors under de senaste säsongerna.

Därför tror vi att Jerebko kommer kunna passa bra in i det här laget. Han vet säkert om sin roll också, och lär vara förberedd att spela lite mindre, men också spela mer när det dyker upp skador eller framför allt Kevin Durant samt Green ska vilas lite.

Läs mer på NBAs officiella hemsida.

Fler idrottares löner, inkomster och förmögenheter

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply