Prispengar Copa America 2024 – prispott & vinstpengar Copa America 2024!

Prispengar Copa America 2024 - prispott & vinstpengar Copa America 2024!

Prispengar Copa America 2024

Prispengar Copa America 2024 i USA? Prispengar Copa America fotboll 2024Copa America 2024 i USA börjar den 20 juni och avslutas 14 juli 2024. Under Copa America 2019 ställdes Brasilien mot Venezuela i finalen som slutade med en 3-0-vinst för brassarna. Det gick inte lika bra för Brasilien när de ställdes mot Argentina i Copa America 2021 finalen. Både Argentina och Lionel Messi blev historiska när de vann med en 1-0-vinst.

Copa America är en turnering där tio lag från det sydamerikanska förbundet (CONEMBOL) och sex lag från det nordamerikanska förbundet (CONCACAF) gör upp om trofén under en period av tre veckor. Först spelar man ett gruppspel och därefter börjar utslagsfasen med kvartsfinal, semifinal, bronsmatch och tillslut finalen. Turneringen är alltid lika spännande då det vid varje upplaga kommer några av världens bästa fotbollsspelare till turneringen. Det är framför allt Lionel Messi som många vill se och det återstår att se om argentinaren någon gång kommer vinna en titel med sitt landslag. Se och spela på fotboll =>

Beroende på hur bra man klarar sig varierar prispengarna i Copa America 2024. Oavsett hur långt man kommer är det fina pengar, men det är aldrig fel att vinna ännu mer. Totalt finns det 19,5 miljoner dollar i prispotten för denna turneringen. Nu tar vi reda på allt om prispengar och prispotten i Copa America 2024.

Prispengar Copa America 2024 - prispott & vinstpengar Copa America 2024!

Prispengar Copa America 2024 – prispott & vinstpengar Copa America i fotboll 2024!

Att ta reda på Prispengar Copa America är det många som vill men det är dock inte speciellt lätt att hitta. Speciellt inte då de flesta sidor med infon är på spanska, om man ens hittar något. Vi har nu förenklat allt och samlat alla summor på en och samma sida. Allt för att du ska kunna få reda på hur mycket de olika lagen tjänar under turneringen.

Summorna blir självklart inte bekräftade förrän laget är utslaget eller har vunnit turneringen. Här ser du dock hur mycket de olika lagen har chansen att vinna under denna upplaga av Copa America. Samtliga summor och priser finns listade nedan så ni kan se hur mycket Sverige har fått och kommer kamma hem som prispengar Copa America 2024. Se och spela på fotboll =>

Prispengar Copa America 2024: Copa America 2024 potten uppgår till 25 miljoner dollar!

För varje upplaga som spelas blir Copa America vinstpott ännu högre. Mellan 2019 och 2021 års turneringar höjdes summorna rejält vilket innebär att det är blir allt mer prispengar som delas ut till deltagarna varje år. Sponsorerna betalar allt mer samtidigt som TV-rättigheter för Copa America 2024 blivit rekorddyra. Detta gör att prispengar och prispotten till Copa America blir allt mer värd och landslagen kan tjäna mer pengar på mästerskapet vid avancemang.

Matcher i Sydamerika är alltid väldigt hetlevrade, och Copa America 2024 kommer att bli ännu ett spännande mästerskap. Passionen och intensiteten som kännetecknar fotbollsmatcher på denna kontinent gör varje turnering till en upplevelse fylld av drama och känslor. Med några av världens bästa lag och spelare som tävlar om titeln, är det garanterat att vi kommer att få se fantastisk fotboll och oförglömliga ögonblick. Det har skett en enorm ökning under de senaste åren när det handlar om vinstpengar Copa America 2024. Hela budgeten har höjts väldigt mycket och totalt är vinstpotten värd 25 miljoner dollar.

Prispengar Copa America - prispott & vinstpengar Copa America

Prispengar Copa America 2024 – prispotten har ökat rejält jämfört Copa America 2021!

Precis som vi nämnde ovan höjs prispotten enormt varje år i Copa America. Jämför vi denna upplaga med 2021 har prispengarna gått upp igen rejält för vinnaren. Under Copa America 2021 så fick vinnaren nöja sig 6,5 miljoner dollar. Nu är vinstsumman till vinnaren 10 miljoner inför Copa America 2024 i USA. Prissummorna kommer att fortsätta att öka i takt med att fotboll blir populärt i USA. Se och spela på fotboll =>

Fördelning av prispengar Copa America 2024

Totalt kommer vi få se 16 lag göra upp i turneringen. Varje lag får 1 miljon dollar för deltagande i gruppspelet. Ju längre man avancerar i turneringen ju mer pengar får man. Det lag som vinner får 10 miljoner dollar enligt flera trovärdiga medier. Inga officiella siffror finns men detta är de största medierna i USA rapporterar om.

Copa America prispengar 2024 2021 2019
(MUSD) 16 lag 12 lag 12 lag
Gruppspel (16 lag) 1,00 0,25 0,25
Kvartsfinal (4 lag)  1,50  1,50 1,50
Bronsmatch, slutar fyra  2,00  2,00 2,00
Bronsmatch, slutar trea  3,00  3,00 3,00
Final, tvåan  5,50  3,50 3,50
Final, vinnare  10,00  6,50  6,50

Prispengar-Copa-America-prispott-vinstpengar-Copa-America

Vad får vinnaren av Copa America 2024? Så mycket vinnaren i prispengar!

Hur mycket får vinnaren i Copa America? Hur mycket får Frankrike i prispengar sitt guld? Det är ganska lätt att räkna ut hur mycket vinnaren i Copa America får. Alla lag får nämligen 1 miljon dollar för att de kvalificerar sig för turneringen. Därefter får vinnaren av Copa America-finalen 2024 även 10 miljoner dollar.

Det lag som vinner turneringen får alltså 11 miljoner dollar. Detta i rena prispengar. Sen tillkommer bonusar från sponsorer och liknande.

Vinnaren av Copa America 2024 kommer även att få möta vinnaren av Fotbolls-EM 2024 i CONMEBOL–UEFA Mästarcupen 2025 (2025 CONMEBOL–UEFA Cup of Champions). Se och spela på fotboll =>

Prispengar till spelarnas klubbar

Utöver prispengarna som delas ut till landslagen så får även spelarnas klubbar en hel del pengar. CONMEBOL betalar ut pengar till klubbarna för att varje spelare deltar. Det är stora summor som klubbarna får när spelare lämnar för att vara med i turneringen.

Lagen tjänar som minst 1 miljon dollar under Copa America 2024

Hur mycket lagen kommer få i prispengar är oklart. Man är dock garanterade minst 1 miljon dollar (10,0 miljoner svenska kronor) för att man tagit sig till turneringen. Därefter beror det självklart på hur långt varje lag tar sig i turneringen. Åker man ut i kvartsfinal får man ytterligare 1,5 miljoner dollar.

Det lag som slutar på fjärde plats får 2 miljoner dollar och det lag som lyckas ta hem bronset får 3 miljoner dollar. Det lag som vinner turneringen får ytterligare 10 miljoner dollar och finalförloraren får 5,5 miljoner dollar. Det är alltså stor skillnad för ett lag mellan att komma etta och tvåa.

Får fotbollsspelare pengar under Copa America?

Spelarna i varje landslag får självklart betalt för att spela i Copa America. Det är upp till varje förbund att betala lön till sina spelare. Det brukar oftast vara så att man har en grundersättning och därefter en bonus beroende på hur långt man tar sig i turneringen.

Läs mer om Copa America 2024 i USA

Silly Season har tagit fram allt inför Copa America 2024. Du hittar allt från spelschema alla matcher i Copa America 2024 och tv-tider och tv-kanaler för Copa America hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på Copa America 2024 och bäst odds på Copa America. Övrig information hittar du på turneringens officiella hemsida. Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365