LISTA: Fem saker om Arsenals stjärnvärvning Granit Xhaka

LISTA: Fem saker om Arsenals stjärnvärvning Granit Xhaka

Fem saker om Granit Xhaka, Arsenals stjärnvärvning

Succévärvningen Granit Xhaka i Arsenal. Förra året var Arsenal inte särdeles aktiva i transferfönstret. Det blev rättare sagt en värvning, i form av Petr Cech, målvakt från Chelsea. Inför årets transferfönster har det därför legat mycket tryck på Arsene Wenger och Co. då fansen anser att de borde värva in fler nya spelare. Truppen de har, har varit skadedrabbad under hela året och de har många gånger fått spela spelare på fel positioner då manskapet inte räcker till. Tryck har lagts på Arsenals ledning och tränarstab, något som ser ut att få utdelning. Redan innan transferfönstret officiellt har öppnats, den 1 juli, har Wenger värvat in en ny spelare. Det är mittfältaren Granit Xhaka från Borussia Mönchengladbach. Den 23årige mittfältaren är redan känd som en general på mittfältet och ses trots sin unga ålder som framtida kaptensmaterial. I EM 2016 spelar han för Schweiz och skall försöka bidra till sitt lags framgångar.

Fem punkter om Arsenals succémittfältare Granit Xhaka

Den nye mittfältaren har spelat för Schweiz A-lag sedan 2011 och det har blivit 44 matcher för 23åringen. Han gjorde en stark insats i Schweiz möte med Albanien, där han fick möta sin bror Taulant Xhaka som valt att representera Albanien i internationella sammanhang, matchen vann dock Schweiz med 1-0. Xhakas insats i matchen kan ge indikationer på vad man kan vänta sig att få ut av den unge kommandotagande mittfältaren i Premier League och i Londonlaget. Men innan vi går in på det har vi på Silly Season Sverige skrivit ett antal andra listor som har varit uppskattade, till exempel äldsta trupperna i EM 2016, världens mest sålda fotbollströjor 2015/2016 och tio svenska EM-mål vi minns, som man kan kolla in efter att vi har gått igenom fem saker om Arsenals stjärnvärvning Granit Xhaka.

5. Mittfältsgeneral

LISTA: Fem saker om Arsenals stjärnvärvning Granit Xhaka

Den schweiziske nummer 10 spelar övervägande som den djupast liggande mittfältaren. Detta är en position som är öronmärkt för honom i Arsenal och han visade sin auktoritet direkt i matchen mellan Schweiz och Albanien, med matchens första tackling inom de första 20 sekundrarna. Bara minuter senare var han skyldig till den första frisparken i matchen med en stark tackling nära halvlinjen.

Det är en aggression som ofta saknas på Arsenals mittfält men efter denna uppvisning mot Albanien kan man nog säga att bevisen är där för att intyga, att Xhaka är precis den mannen Arsenal behöver på det mittfältet – speciellt i tuffa bortamatcher.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply