bet365

LISTA: Tio svenska EM-mål vi minns

bet365
LISTA Tio svenska mål vi minns i Fotbolls-EM

LISTA Tio svenska mål vi minns i Fotbolls-EM

Sveriges bästa EM-mål genom historien

På fredag börjar Fotbolls-EM i Frankrike, där värdnationen Frankrike inleder mot Rumänien på Stade de France. För det svenska lagets del blir den första mästerskapsmatchen den 13:e juni mot Irland, resterande spelschema hittar ni här. Som längst har Sverige tagit sig till en semifinal i turneringen, och årets EM-trupp ska förhoppningsvis leda oss mot nya framgångar. Genom åren har svenskarna gjort många minnesvärda mål på vägen. Några utav dessa har givetvis Zlatan Ibrahimovic stått för, som är en av de bästa anfallarna i EM 2016 på förhand. I den här listan tänker vi därför gå igenom några av Sveriges mest minnesvärda mål i EM/EM-kval någonsin.

Bästa målen av Sverige i Fotbolls-EM

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Dyraste truppen i EM 2016Startelvan som petats i EM 2016 och Den bästa EM-elvan 2016. Men först ska vi gå igenom bästa målen av Sverige i Fotbolls-EM. Listan innehåller mål både från turneringen och kvalmatcherna!

10. Tomas Brolin vs England – 1992


För första gången deltog Sverige i ett Europamästerskap och var dessutom värdnation. Det här målet gjordes av Tomas Brolin i en match som slutade i seger (2-1) mot England.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply