Lista: Världens mest sålda fotbollströjor

Världens mest sålda fotbollströjor – vilken fotbollströja är populärast?

Vilka är världens mest sålda fotbollströjor? Det är svaret vi letar just nu. För vi vet att många klubbar kan i princip täcka, eller mer, ett inköp av en spelare genom att bara sälja tröjor. Ja, det finns alltså enormt stora summor pengar att tjäna för fotbollsklubbarna.

Genom att sälja tröjor kommer därför klubbarna att kunna täcka in mycket pengar även om affären var dyr. En klassiker är ju när David Beckham lämnade Manchester United för spel i den spanska huvudstaden. Då täckte Real Madrid upp hela transfersumman genom att sälja officiella Real Madrid-tröjor med Becks på ryggen.

Det finns även fler exempel på tröjor som sålts väldigt bra, och det är bland annat sånt vi ska gå igenom idag. Till exempel kommer det att handla om att vi på Silly Season Sverige ska gå igenom lite om det här. På det sättet kommer ni att kunna se lite mer exempel här.

Fotbollströjan som har sålts mest någonsin

Vet du vilka som är världens mest sålda fotbollströjor? Det har ju sålts väldigt många tröjor genom tiderna. Inte minst har det blivit fler den senare tiden. Det handlar ju att marknaden har förändrat sig, samt att det är enklare att köpa en fotbollströja.

För den som vill köpa tröjor så är det inte så svårt. Till exempel kommer det ju gå bra att köpa online, något som inte skedde för 10 år sedan eller mer på samma sätt som nu. Därför går det att sälja tröjor i mängder gör klubbarna.

Inte bara i det egna landet, utan även utomlands. Det här gör ju att du som supporter också får möjligt att köpa den tröjan du vill ha mycket enklare än förr. Och då är det klart, det vill en ju förstås göra.

Lista: Världens mest sålda fotbollströjor

Vi på redaktionen hos Silly Season Sverige har tidigare skrivit listor om matchtröjor. Bland annat går det att se vilka klubbar säljer mest fotbollströjor. Det finns också annat att läsa om vad det gäller matchtröjorna. Så som fulaste fotbollströjorna.

Ja, vad det gäller matchtröjor i fotboll så kommer det gå att skriva om mycket. Till exempel ska det ju alltså skrivas om vilka världens mest sålda matchtröjor i världen är. Det är det vi ska få titta på nu. Tänk på att listan inte rankat vilka som sålt mest, utan det handlar om några av de tröjor inom fotbollen som sålt bäst genom tiderna. Läs mer om fotboll på Fifas hemsida om ni vill göra det.

Zlatan Ibrahimovic till Manchester United

Världens mest sålda fotbollströja

När Zlatan Ibrahimovic gick till Manchester United så blev det en av de största övergångarna den sommaren. Han fick gratis, eftersom kontraktet med PSG gick ut. Det var något som United tjänade bra på, då den engelska klubben lyckades sälja rejält med tröjor med svenskens namn i.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply