Sport i Sverige kontra andra länder

Sport är, som de flesta av oss vet, något som har varit en stor del av vårt samhälle under väldigt många år. Det är alltså inte bara på senare tid som man har intresserat sig för olika sportare, idrottsmän och lag, engagerat sig i olika matcher och sändningar. Förr var det såklart inte möjligt att ta del av sport online som det är idag, men ändå så har man på ett eller annat sätt visat sitt intresse och engagemang för sport i största möjliga mån. Ser läget inom sporten likadant ut i Sverige som det gör i andra länder, eller skiljer sig de olika länderna åt på olika sätt?

Sverige och sport

Sverige har på senare tid trappat upp och blivit mer välkänt som land inom just sportvärlden. Det har vi varit tidigare också, men kanske inte på samma sätt. Det tack vare att vi idag har många riktigt duktiga atleter och idrottsmän som varje år presterar på topp och sätter Sverige på kartan igen.

Detta är såklart något som gör oss svenskar, inte minst de själva som är stora sportnördar och fans, väldigt stolta. I och med att man idag inte bara kan följa och ta del av olika matcher, events, tävlingar och sändningar, utan även kan engagera sig i sporten i form av spel och betting, finns det goda möjligheter för oss att visa denna uppskattning.

Detta är vi mest stolta över

Det vi helt säkert kan säga är att vi i Sverige är specifikt kända inom vissa sporter, alltså inom vissa grenar och kategorier. Några av de mest populära sporterna i Sverige är fotboll, golf, friidrott och gymnastik – inom dessa sporter har vi allra flesta utövare i landet, vilket alltså innebär att både intresse och engagemang är stort.

Vi har även många riktigt kända och duktiga idrottsmän inom dessa sportgrenar som vi stolt kan presentera. Trots att vi kanske inte hamnar högst upp på listan över världens dyraste fotbollsspelare så är Sverige minst sagt ett land som inom fotbollen gjort mycket bra ifrån sig.

Vi skulle även säga att Sverige är ett land som presterat väldigt bra inom olika alpina sporter, så som längdåkning och skidskytte. Även innebandy, ishockey, tennis, simning och ridsport är något som vi svenskar verkar vilja delta i och se mer av. Det samma gäller inom spelandets värld – även där ser man ett ökat intresse för just sportrelaterade spel och betting på sport.

Sport i andra länder

Samtidigt finns det väldigt många andra länder som är betydligt mer insatta och engagerade i sport än vad vi svenskar är, vilket i sig också innebär att dessa länder är mer välkända som ”sportland” än vad vi är. Självklart ligger vi i Sverige högt på listan inom vissa sporter, men så finns det också de sporter som vi rent ut sagt inte ens anses vara delaktiga i.

USA och Kanada är till exempel väldigt högt rankade inom ishockey, basket och boxning, Frankrike är väldigt omtalade inom F1, Indien är välkända inom cricket, och Australien och Nya Zealand håller fanan högt inom rugby. Just inom dessa sporter har vi i Sverige inte så mycket att komma med.

Ökat intresse för sport online världen över

Något som är rätt intressant, och som Sverige har gemensamt med många andra länder i världen, är att intresset för sport online ökar för varje år som går. Och då menar vi inte bara intresset om att streama sport på nätet. Utan det visar sig även att intresset för spel och betting på sport online växer sig allt större. Detta gäller alltså både i Sverige och i andra delar av världen där man gärna engagerar sig mer i sporten än bara genom att kolla på den.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply