LISTA: Världens dyraste fotbollsspelare

LISTA: Världens dyraste fotbollsspelare

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

Världens dyraste fotbollsspelare? Har du någonsin undrat vilka som är de dyraste övergångarna i fotboll? Det finns otroligt många spelare som köps och säljs hela tiden, men vilka är egentligen de dyraste övergångarna? För att att hitta världens dyraste fotbollsspelare någonsin har vi gått igenom gamla artiklar och listor som vi publicerat. Därefter har vi skapat en lista på världens dyraste fotbollsspelare. Se och spela på fotboll live =>

Nu kan vi på Silly Season Sverige presentera listan med de dyraste fotbollsspelarna någonsin. Ta gärna en titt på några andra listor som vi har på vår sida.

Världens dyraste fotbollsspelare

Vem är världens dyraste fotbollsspelare?

Högsta transfersumma i fotboll? Dyraste övergångarna i fotboll? Real Madrids förvärv av Bale och hans transfersumma finns med bland de dyraste övergångarna i fotbollshistorien. Något som blir tydligt är att de spanska La Liga topplagen Real Madrid och Barcelona står för majoriteten av förvärven. Samt att engelska Premier League står för försäljningarna bland de dyraste övergångarna någonsin.

Som spelare är det såklart häftigt att vara en av de dyraste fotbollsspelarna på planeten. Pressen måste dock vara otroligt hög. Det är så att svettdropparna bryter ut i pannan vid bara tanken! För de pengar som läggs ut handlar det också om fotbollsspelare som är en fröjd för ögat att beakta.

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

För dig som är intresserad av dyraste övergångarna från Allsvenskan så kan du ta en titt på vår Lista med Allsvenskans dyraste övergångar någonsin. Om du däremot är intresserad av de dyraste övergångarna till Allsvenskan så får du vänta då listan ännu inte upprättats.

Några andra intressanta listor som vi upprättat är bland annat 10 spelare som inte lyckades i Chelsea, nio världsklasspelare Real Madrid och Barcelona kämpat om och de 20 bästa Manchester United-spelarna genom tiderna. Har du inte sett de innan hoppas vi att du kommer att göra det efter denna lista med de dyraste spelarköpen i fotbollshistorien. Här kommer de dyraste klubbytena i fotbollshistorien, häng med! Samtliga siffror kommer från transfermarkt. Se och spela på fotboll live =>

Vem är världens dyraste fotbollsspelare?

10. Eden Hazard – Chelsea till Real Madrid

På nionde plats hittar vi belgaren Eden Hazard. Superstjärnan lämnade Chelsea för spel på Estadio Santiago Bernabéu efter flera år av spekulationer. Transfersumman skrivs till 100 miljoner euro men kan gå upp till 145 miljoner euro vid bonusar.

Transfersumma: 100 miljoner euro

9. Gareth Bale – Tottenham Hotspur till Real Madrid

Gareth Bale övergång från Tottenham Hotspur till Real Madrid är den åttonde dyraste övergången någonsin i fotboll. Bale är uppväxt och upplärd i Tottenham och tog därefter steget till Real Madrid och Spaniens huvudstad. På sex år har mycket hunnit hända och den walesiske fotbollsspelaren. Han ledde sitt Wales till semifinal i EM 2016, och vunnit flera pokaler vid det här laget.

Transfersumma: 101 miljoner euro

8. Paul Pogba – Juventus till Manchester United

Paul Pogba var världens dyraste fotbollsspelare för ett år. Han lämnade Juventus och återvände till Manchester United sommaren 2016 för en otrolig summa. Nu ligger han på plats nummer sju.

Transfersumma: 105 miljoner euro

Cristiano Ronaldo övergång från Real Madrid till Juventus är en av de dyraste

7. Cristiano Ronaldo – Real Madrid till Juventus

Cristiano Ronaldo är med två gånger om på denna lista. Både flytten till Real Madrid och till Juventus är några av de dyraste i världen.

Transfersumma: 117 miljoner euro

6. Antoine Griezmann – Atlético Madrid till Barcelona

Antoine Griezmann kostade 120 miljoner euro när Barcelona betalade spelarens klausul sommaren 2019. Han anslöt då från Atlético Madrid efter fem år i den spanska huvudstadsklubben.

Transfersumma: 120 miljoner euro

Världens dyraste fotbollsspelare någonsin

5. Ousmane Dembélé – Dortmund till Barcelona

Den 25 augusti stod det klart att Barcelona värvar Ousmane Dembélé som skrev på ett femårskontrakt med sin nya klubb. Han ligger därmed på plats nummer fem på listan över världens dyraste fotbollsspelare.

Transfersumma: 125 miljoner euro

4. João Félix – Benfica till Atlético Madrid

Portugisen slog igenom i Benfica under säsongen 2018/2019 och jagades därefter av flera av Europas största fotbollsklubbar. Tillslut blev det Atlético Madrid som lyckades värva João Félix för 126 miljoner euro. Den spanska huvudstadsklubben betalade utköpsklausulen på 120 miljoner euro plus sex miljoner för att få delbetala övergången.

Transfersumma: 126 miljoner euro

3. Philippe Coutinho – Liverpool till FC Barcelona

Efter en otroligt långdragen historia blev Philippe Coutinho klar för FC Barcelona den 6 januari 2018. Brassen återförenades då med bland annat Luis Suárez som han tidigare spelat tillsammans med i Liverpool. I och med övergången slogs ett nytt rekord då han blev La Ligas dyraste spelare någonsin. Han blev världens näst dyraste fotbollsspelare.

Transfersumma: 145 miljoner euro

2. Kylian Mbappé – AS Monaco till Paris Saint-Germain

På nummer två på listan över de dyraste fotbollsspelarna i världen hittar vi Kylian Mbappé. Spelaren kostar Paris Saint-Germain 135 miljoner euro. Under den första säsongen var han utlånad till den franska huvudstadsklubben från AS Monaco för att kringgå Financial Fair Play.

Transfersumma: 145 miljoner euro

Neymar transfer från Barcelona till Paris Saint-Germain är den dyraste genom tiderna

1. Världens dyraste fotbollsspelare någonsin: Neymar övergång från Barcelona till Paris Saint-Germain!

Vem är världens dyraste fotbollsspelare? Neymar är världens dyraste fotbollsspelare. Den 3 augusti 2018 bekräftade Barcelona att spelarens agenter besökt klubbens kontor och betalt spelarens utköpsklausul. Neymar blev därmed klart för en flytt till Paris Saint-Germain. Det gjorde honom även den dyraste fotbollsspelaren i världen.

Transfersumma: 222 miljoner euro

Världens dyraste spelare i fotboll

Detta var alltså listan med de 10 dyraste spelarövergångarna någonsin. Har du tips på listor som vi kan göra eller har du något annat du vill meddela oss? kommentera gärna i fältet nedan!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply