LISTA: Zlatan Ibrahimovic bästa citat

Zlatan Ibrahimovic bästa citat

Zlatans bästa citat – här är de bästa sakerna Zlatan Ibrahimovic har sagt!

Vilka är Zlatans bästa citat? Här hittar du alla bästa Zlatan Ibrahimovic citat genom åren. Zlatan Ibrahimovic blev klar för Manchester United härom dagen och därmed är transferfönstrets absolut största övergång redan skedd. Svensken kommer inte bara bli en enorm sportslig tillgång för Manchester United, han kommer även bli en extrem tillgång för prylar. Matchtröjor och andra Zlatan-prydda saker kommer sälja som smör i sommar och höst. Se & spela live på fotboll =>

Därför kommer klubben säkerligen tjäna igen den enorma lön Zlatan faktiskt har genom försäljning av tröjor och andra prylar. Själv får Zlatan också chansen att ta över ännu ett land, ännu en liga och visa att han är en av världens absolut bästa spelare. Det kommer det inte råda några tvivel om han faktiskt lyckas vinna Premier League med ett Manchester United som verkligen storsatsar i sommar.

Zlatan är inte bara en gudabenådad fotbollsspelare – han är också en personlighet utöver det vanliga. Därför listar vi på Silly Season Sverige Zlatan Ibrahimovic bästa citat någonsin. 

Zlatans bästa citat - här är de bästa sakerna Zlatan Ibrahimovic har sagt!

Zlatan Ibrahimovics bästa citat genom åren

Tyvärr fick vi inte se Zlatan i Allsvenskan riktigt än, men vi får glädjas åt att han kommer spela i världens mest bevakade liga i ett par år. Därmed kommer vi också få höra flera underbara intervjuer med Zlatan mot de påstridiga engelska journalisterna. Kolla till exempel bara på de bästa citaten från Zlatan under hans tid i Paris Saint-Germain. Det är ett litet plåster på såren för hans sorti i det svenska landslaget.

Nu kommer vi på Silly Season Sverige lista de tio bästa citaten från Zlatan Ibrahimovic någonsin. De skönaste sakerna Zlatan sagt under sin karriär om sig själv, om motståndare och andra klockrena uttalanden han stått för. Nu sätter vi igång listan över Zlatan Ibrahimovic bästa citat utan någon speciell ordning. Se & spela live på fotboll =>

12. Zlatans Lejon-citat

Något Zlatan gjorde när han spelade bra så brukade han köra ner det i halsen på folk. Zlatans Lejon-citat var en sån grej. Citaten var roliga de första gångerna blev sedan utspelade, uttjatade och borde återanvändas av honom. Zlatans Lejon-citat är några av Zlatans bästa citat som de flesta kommer att komma ihåg i många år.

”Jag gillar Lukaku, han är stark. Aguero är allround”

Zlatan svar på frågan vem som var Premier Leagues bästa anfallare. Zlatan svarade Romelu Lukaku. Repliken på motfrågan är förmodligen ett av Zlatans bästa citat någonsin.

”Lejon jämför sig inte med människor”

Zlatans svar på reportern andra fråga där han frågade ifall Zlatan inte räknade sig som den bästa anfallaren är en av de Zlatans bästa citat någonsin.

”Jag kom hit som 35-åring och alla trodde att jag satt i rullstol. Vad hände? Lejonet är fortfarande vid liv.”

Zlatan svar på frågan om att han inte skulle lyckas i England.

“Lejonet är hungrigt” 

11. Zlatans citat om Rosengård

Zlatans citat om Rosengård är ett av Zlatans bästa citat som kommer förevigas då den står skriven på plats som betyder mycket för Zlatan. Citatet beskriver hans kärlek till hemorten Rosengård. Zlatans Rosengård citat finns ar skrivits på en gång- och cykeltunnel på den västra entrén till stadsdelen Rosengård i Malmö.

”Man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta Rosengård från en kille” är ett klassiskt Zlatan citat som beskriver hans kärlek till hemorten Rosengård.

10. ”Inget VM utan mig”

Sverige misslyckades att ta sig till VM 2014 i Brasilien efter att ha förlorat mot Portugal i playoff-spelet bjöd på ett av Zlatans bästa citat. Zlatan Ibrahimovic var självklart inte nöjd och han uttryckte sig enligt följande efter matchen:

”En sak är säker: ett VM utan mig är inte lönt att titta på, så det är inte lönt att se fram emot VM.”

9. Mourinho vs Guardiola

Zlatan Ibrahimovic spelade under José Mourinho i Inter och svensken har talat varmt om portugisen sedan dess. Nu återförenas de i Manchester United och det är Zlatan överlycklig över. De kommer också möta Zlatans nemesis Pep Guardiola som tar över Manchester City nu i sommar. Skillnaden mellan Mourinho och Guardiola? Zlatan säger det bäst själv:

”Om Mourinho går in i ett rum och skapar värme och ljus, då går Guardiola in och drar ner gardinerna.”

8. Zlatan är nummer 1

Zlatan Ibrahimovic har vunnit svenska Guldbollen rätt många gånger, men han har aldrig vunnit Ballon d’Or – världens finaste individuella fotbollspris. Själv så menar Zlatan att det inte betyder särskilt mycket för honom:

”Jag är nummer ett. Jag tycker verkligen det. Om du tycker att du är näst bäst, så är du körd. Faktum är att trots jag aldrig vunnit Ballon d’Or eller FIFA World Player of the Year så betyder inte det att jag inte är nummer ett.”

7. Zlatan räknar matte

Det var ett tag sedan Zlatan Ibrahimovic spelade i Ajax, och även om mediebevakningen endast var en bråkdel så stor då jämfört med nu, så finns det ett par sköna citat från den Zlatan-eran. Ajax var nio poäng före PSV Eindhoven med tre matcher kvar av Eredivisie och då fick Zlatan frågan om Ajax kunde tappa ledningen och därmed inte vinna ligan. Såhär svarade han:

”Enligt min beräkningar är det möjligt att tappa nio poäng från tre matcher”

6. Zlatans röda kort

När Paris Saint-Germain åkte ur Champions League säsongen 2014/2015 så fick Zlatan syna det röda kortet mot Chelsea på Stamford Bridge. Även om han inte klandrade domaren för kortet så var han däremot inte helt nöjd med Chelseaspelarna:

”Det kändes som jag hade 11 bebisar runt om mig.”

Zlatan Ibrahimovics bästa citat genom åren

5. Zlatans citat om sambon Helena

Zlatan och Helena Seger har byggt ett liv, ett imperium tillsammans. Även om Helena sällan ger intervjuer eller uttrycker sig medialt så har Zlatan avslöjat en del saker om deras privatliv. På frågan vad Helena skulle få i födelsedagspresent för ett antal år sedan sade Zlatan med ett brett leende:

”Inget, hon har redan Zlatan”

4. Zlatan vs Balotelli

Mario Balotelli är en ökänd bråkstake som inte sällan hamnar på löpsedlarna, fast ofta för sitt beteende utanför planen jämfört med Zlatans förmåga att hamna på löpsedlarna för sina prestationer på planen. Efter att Balotelli hade skjutit raketer ur sitt badrumsfönster en vacker dag så fick Zlatan frågan om han hade kunnat göra detsamma:

”Jag gillar också raketer, men jag tänder fyr på dem i trädgården eller i kebabstånd. Jag sätter aldrig eld på mitt eget hus”

3. Zlatan som tränare

Många undrar säker om Zlatan skulle kunna tänka sig att bli tränare i framtiden. Han skulle onekligen kunna motivera sina spelare och lära ut både det ena och det andra med tanke på hans erfarenhet. Själv är han dock inte lika säker om tränarsteget är rätt val:

”Bli en tränare? Omöjligt! För under matchen skulle jag ha smällt till minst två av mina spelare, och efter matchen åtta till.”

2. Zlatan blir förbannad

Zlatan fick frågan för några år sedan om han var homosexuell och det var en kvinnlig reporter som ställde frågan. Svaret kanske inte var det snällaste eller bästa sett till hur aggressivt det var, men han gav svar på tal. Detta var Zlatans svar i frågan om han var homosexuell:

”Kom till mitt hus så får du se om jag är homosexuell. Och ta med din syster”

1. Zlatan trollar

Zlatan Ibrahimovic allra roligaste citat genom sin karriär har vi på Silly Season Sverige utsett det han sade angående Liverpoolförsvararen Stephane Henchoz sätt att försöka försvara sig mot Zlatan när han kom dribblandes mot honom:

”Först gick jag vänster, han följde med. Sen gick jag höger, han följde med. Sen gick jag till vänster igen och då gick han och köpte korv.”

Zlatans bästa citat i PSG: Zlatan = Legend

Vi bjuder på ett extranummer och det är Zlatans bästa citat i Paris Saint-Germain. Det han säger talar för sig själv:

”Jag kom som en kung,  lämnade som en legend”

”I came like a king, left like a legend”

Bästa Zlatan citaten genom åren

Fler citat från Zlatan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply