LISTA: Tio saker du inte visste om Neymar

Tio fakta du inte visste om Neymar

10 saker du inte visste om Neymar? Neymar är med och gör upp om Ballon d’Or mot de numera världsvana kandidaterna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Under sina fyra säsonger i Barcelona har den brasilianske landslagsmannen hunnit med att vinna Champions League, La Liga och Copa del Rey. Frågan är vad han kommer lyckas med i Paris Saint-Germain? Ska det bli något mer än bara inhemska titlar? Hur mycket vet du om Neymar da Silva Santos Junior, som är hans riktiga namn, egentligen?

Vi kommer nu gå igenom saker du inte visste om Neymar. Kanske vet du allt eller är samtliga tio punkter nya för dig? Oavsett hur mycket eller lite du kan om superstjärnan är det intressant att kolla igenom.

10 saker du inte visste om Neymar

Saker du inte visste om Neymar? Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om: tio saker du inte visste om Marco Reus, tio saker du inte visste om Gareth Bale och tio saker du inte visste om Alexis Sánchez. Om dessa listor inte skulle falla dig i smaken kan du även klicka dig in på: världens mest värdefulla klubbar eller världens fem dyraste försvarare genom tiderna. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Neymar.

LISTA- Tio saker du inte visste om Neymar

10. Neymar hade bara spelat i en klubb tidigare

Neymar har bara spelat i en klubb tidigare

Innan Neymar anslöt sig till Barcelona år 2013 hade han aldrig spelat för någon annan klubb än Santos FC. Han kom till Santos som 11-åring år 2003 och det förklarar varför flytten blev så pass känslomässig för supertalangen och supportrarna när han lämnade Brasilien för en flytt till spanska La Liga.

9. Neymar var nära att skriva på för Real Madrid

Neymar var nära att skriva på för Real Madrid

Det var väldigt nära att Neymar blev en Real Madrid-spelare. När han var 13 år var han i Madrid för provspel och klarade alla akademins tester. Men Santos betalade bättre och han stannade i Sydamerika. Även West Ham visade tidigt intresse för brassen, och ska ha lagt ett bud på honom, som nekades. Att han inte tog första bästa flyg till Europa förklarar hans popularitet i hemlandet.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply