LISTA: spelare som tränats av sina pappor

LISTA: spelarna som tränats av sina pappor

Topp 5 spelare som tränades av sina pappor. Fem kända fotbollsspelare som hade sina pappor som tränare. Det brukas säga att en god, och till och med personlig, relation till sin tränare är viktigt för att lyckas bra. För några spelare har det minst sagt hänt att de haft personliga relationer till sina tränare då de faktiskt haft sin pappor stående vid sidlinjen. Vilka är spelarna? Hur kända var det? Och när spelade de?

Många stjärnor har haft goda relationer med sina tränare. Lionel Messi beskrev exempel Pep Guardiola som en god vän medan Cristiano Ronaldo beskrev Sir Alex Ferguson som en pappa under tiden i Manchester United. För vissa gäller det dock bokstavligen talat.

5 spelare som coachats av sin pappa

Vilka spelare har egentligen tränats av sina pappor? Silly Season Sverige ger dig svaret. När du sedan läst klart den här listan ger vi dig fler att läsa.

5. Darren Ferguson, Manchester United

När namnet Ferguson dyker upp i den fotbollsintresserades huvud associeras efternamnet oftast med demontränaren Sir Alex Ferguson. Han har dock en son som faktiskt tillhörde Manchester United mellan 1990-1994, då Sir Alex var relativt ny vid tränarposten. Det blev dock ingen succétid i United för Darren och han spelade bara 27 matcher under de fyra säsongerna för ”The Red Devils”.

4. Jordi Cruyff, FC Barcelona

Det är alltid kul att prestera bättre än sina föräldrar, men när ens pappa heter Johan Cruyff är det lättare sagt än gjort. Dock hade Jordi Cruyff, döpt som en hyllning till Barcelona, en fin karriär. I Manchester United vann han åtta titlar, varav tre PL-titlar och en CL-titel. Det var dock i Barcelona som han under två säsonger fick tränas av Barca-legenden, och tillika pappan, John Cruyff.

3. Enzo Zidane Fernandez, Real Madrid

Enzo Zidane Fernandez har på bara två år lyckats ta sig från Real Madrids C-lag till A-lag, även om han dock är ordinarie i B-laget Real Madrid Castilla. Redan i tiden i Castilla tränades han av Zinedine Zidane, och även nu – de fåtal gånger han fått chansen i A-laget – står ju pappa Zinedine, som bekant, vid sidlinjen.

2. Michael Bradley, USA:s landslag

Michael Bradley är den enda på listan som haft en bättre spelarkarriär än sin pappa. För Bob Bradley spelade bara college-fotboll i fyra år, men han får ändå ses som en profil inom amerikanska fotbollen (ej att förväxla sporten amerikansk fotboll). Michael spelar just nu i MLS och Toronto och har tidigare haft en sejour i bland annat Roma. Det var dock i det amerikanska landslaget som han fick han sin pappa som coach.

1. Paolo Maldini, Italien och Milan

Namnet Maldini har närmast en gudomlig status i AC Milan. Cesare Maldini tillbringade tolv år i klubben och hans son Paolo tillbringade dubbelt(!) så långt tid i Milano-klubben. De var även sida vid sida 2001 då Cesare innehöll tränarposten i laget. Dessutom spenderade de tid tillsammans då han även var italiensk förbundskapten under slutet av 90-talet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply