Leicester City vill köpa Genks Wilfred Ndidi i januari

De regerande PL-mästarna ute efter nigerianen

Efter en tuff start på säsongen för de regerande ligamästarna Leicester vill man nu försöka förstärka laget. Då är Genk-mittfältaren Wilfred Ndidi ett av de hetaste namnen att gå till klubben – redan i januari.

Leicester City är tillbaka där de flesta förväntade sig att de skulle vara redan under den förra säsongen: nämligen i bottenskiktet av Premier League. Efter tretton omgångar har ”The Foxes” skrapat ihop lika många poäng, och att Vardy och hans lagkamrater ska återupprepa bedriften från ifjol känns redan tänkbart.

Dock är de klara för åttondelsfinal i Champions League och har fortfarande chansen att skriva historia och skapa en ytterligare en saga. För att kunna fortsätta prestera vill klubben dock förstärka på mittfältet.

Kan bli klar redan i januari

Tränaren Claudio Ranieri bekräftas, enligt The Guardian, jaga Genks stortalang Wilfred Ndidi. Den nigerianske landslagsmannen har trots sin ringa ålder på 19 år stått för lysande insatser i den belgiska ligan, vilket fått storklubbar att öppna ögonen.

Dock ser det inte ut som någon av de allra största lagen kommer knipa honom, utan att det blir de regerande Premier League-mästarna Leicester City som övertygar talangen att signera ett kontrakt, troligtvis redan i januari, skriver engelsk och belgisk press. Dock finns även Juventus-spelaren Mario Lemina på klubbens radar.

Wilfred Ndidi spelar framför allt som balansspelare på det defensiva mittfältet, men han kan även spela som mittback ifall det skulle behövas. Dessutom har han representerat Nigeras landslag två gånger på två år.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply