Barcelona erbjöds Cristiano Ronaldo – tackade nej

Storklubben fick chansen att värva superstjärnan

Real Madrids superstjärna har gjort underverk i den spanska huvudstaden, men historien kunde ha sett helt annorlunda ut. Barcelona blev nämligen erbjudna den portugisiske stjärnan – men tackade nej.

Historien har berättats tidigare, om hur Barcelona blev erbjudna att värva den dåvarande talangen – och blivande superstjärnan – Cristiano Ronaldo. Det var 2003, precis innan Manchester United skulle signera portugisen, som Joan Laporta – tidigare klubbpresident för Barcelona – skulle få möjligheten att värva Ronaldo.

Dock hade klubben precis värvat in flera storstjärnor och enligt ex-presidenten fanns det inte plats för Ronaldo, som vid det här laget var relativt okänd – även om Barca hade koll på vem den unge portugisen var.

– Visst var det så, jag hade till och med planer på att värva honom, har Laporta tidigare sagt till den spanska tidningen Marca.

Ronaldinho och Quaresma

– Vi hade precis värvat in riktigt stora namn som Ronaldinho, Quaresma och (Rafael) Marquez. Samtidigt var vi på väg att göra en rejäl förändring inom klubben, det fanns därför inte plats för att ge en så ung spelare som Ronaldo chansen, även om vi fick erbjudandet, säger Laporta, som var i klubben mellan 2003 och 2010.

Den katalanska storklubben skulle dessutom fått Ronaldo, som nyligen skrev ett monsterkontrakt med Real Madrid, för flera miljoner mindre än vad Manchester United tvingades betala. PL-jätten betalade 200 miljoner, medan Barca hade chansen att signera honom för 180 miljoner.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply