LISTA: Mesta målskyttarna i El Clasico

Suárez till Inter Miami - återförenas med Messi

LISTA: Spelarna som gjort flest El Clasico mål genom tiderna

Mesta målskyttarna i El Clasico? El Clasico målskyttar? Vem har gjort mest mål i El Clasico? Vem har gjort flest mål i El Clasico genom tiderna? Flest El Clasico mål genom tiderna? Genom åren har det spelats otaliga matcher mellan ärkerivalerna Barcelona och Real Madrid. Några frågor som dyker upp är vilka spelare som gjort flest mål genom tiderna i matcher mellan FC Barcelona och Real Madrid samt vem som är den bäste målskytten i El Clasico? Spela och se El Clásico här =>

Flest El Clasico mål genom tiderna? El Clasico-matchen mellan dessa två stormakter till lag har alltid varit ett av fotbollsårets största händelser, och fotbollssupportrar till alla möjliga sorters klubbar kan njuta av att se dessa matcher, då det handlar om några av världens bästa spelare som gör upp om stoltheten såväl som poängen. För de båda klubbarna är detta tillfälle det bästa att försäkra sig om att ta poäng från rivalerna.

LISTA- Mesta målskyttarna i El Clasico

El Clasico målskyttar – vem har gjort flest mål i El Clasico?

El Clasico målskyttar? På den här listan kommer vi att gå igenom de fem spelarna som gjort flest mål i El Clasico och vem som gjort flest El Clasico mål genom tiderna i matcherna mellan Barça och Real inför söndagens match mellan de spanska giganterna. Dessa kan man alltså kalla de spelare som genom åren verkligen har brunnit för matcherna ifråga, men som också har en otrolig talang för att göra mål. Se och spela på Real Madrid – Barcelona hos Unibet!

Vilka är spelarna med flest gjorda mål i El Clasico?

En fråga som kan komma att dyka upp när man pratar om El Clasico är vem det egentligen är som har gjort mest mål i toppmötet?  Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort listor som uppskattats av våra läsare, till exempel spelare som representerat både Real Madrid och Barcelona, 11 superlöften att följa i La Liga och spelschema La Liga. Listor som ni gärna får ta del av efter att ni läst om spelarna som gjort flest mål i El Clasico genom tiderna. Häng med!

5. Francisco Gento, César Rodríguez Álvarez, Ferenc Puskás – 14 mål i El Clasico

På en delad femteplats finns tre verkliga legendarer i El Clasico-sammanhang. Den berömda duon från Real MadridFrancisco Gento och Ferenc Puskas – samt Barcelonas legendariske anfallare César Rodríguez Álvarez. Gento och Puskas utgjorde tillsammans med Alfredo di Stefano anfallstrojkan i det Real Madrid som under 50- och 60-talet var bäst i Europa. César var en viktig del av Barcelonas gyllene generation under 40- och 50-talet och gjorde sammanlagt 232 mål för klubben.

4. Raúl González – 15 mål i El Clasico

Fyra på listan är Real Madrid-ikonen Raúl González, som gjorde 15 El Clasico-mål under sin spelarkarriär. Han kom till Real Madrids ungdomsakademi redan 1992, från ärkerivalerna Atlético Madrid, och stannade sedan i klubben fram till 2010 då han gick till tyska Schalke 04. Det blev hela 738 matcher i Real Madrid-tröjan för den spanske anfallaren.

3. Cristiano Ronaldo – 18 mål i El Clasico

På tredje plats hittar vi en av världens bäste spelare genom tiderna – portugisen Cristiano Ronaldo.

Hur många mål har Ronaldo gjort mot Barcelona? Världsstjärnan har hittills hittat nätet vid 18 tillfällen mot katalanerna och det lär inte dröja länge innan han klättrat upp på åtminstone andra plats på listan.

Se och spela på FC Barcelona – Real Madrid hos bet365 och Unibet!

2. Alfredo Di Stefano – 18 mål i El Clasico

Den bortgångne Alfredo Di Stefano anses av många vara en av de absolut bästa spelarna genom tiderna. Pelé har till exempel berättat att Real Madrid-legendaren är den mest komplette fotbollsspelaren han någonsin sett. Di Stefano var bland annat med och vann fem Europacupen (nuvarande Champions League) fem gånger mellan 1956 och 1960.

1. Lionel Messi – 26 mål i El Clasico – flest gjorda mål i El Clasico

Svaret på frågan vem har gjort mest mål i El Clasico har nog de flesta räknat ut vid det här laget. Den som gjort flest mål i El Clasico är nämligen Lionel Messi som har gjort flest mål i El Clasico. Han är nummer ett bland El Clasico målskyttar.

Hur många mål har Messi gjort mot Real Madrid? Messi har gjort 26 mål mot Real Madrid. Det gör att Messi har flest gjorda mål i El Clasico och ett ganska klart försprång på sex mål ner till Cristiano Ronaldo. De båda kommer dock inte ställas mot varandra igen på den europeiska scenen då de flyttat. Denna superduo är  de två som gjort mest mål i fotboll någonsin.

Lista med 15 spelare som gjort mest mål i El Clasico!

Vem har gjort mest mål i El Clasico? Här ser du alla spelare som gjort mest mål i El Clasico genom tiderna:

Nr Spelare Klubb Total La Liga Copa del Rey Spanska
Supercupen
Copa de la Liga Europa
1 Lionel Messi BAR 26 18   6   2
2 Alfredo Di Stéfano RMA 18 14 2 2    
2 Cristiano Ronaldo RMA 18 9 5 4    
4 Karim Benzema RMA 16 8 4 4
5 Raúl González RMA 15 11   3   1
6 César Rodríguez BAR 14 12 2      
6 Francisco Gento RMA 14 10 2     2
6 Ferenc Puskás RMA 14 9 2     3
9 Santillana RMA 12 9 2   1  
10 Luis Suárez BAR 11 9 2
11 Hugo Sánchez RMA 10 8   2    
11 Juanito RMA 10 8     2  
11 Josep Samitier BAR/RMA 10 4 6      
14 Estanislao Basora BAR 9 8 1      
15 Jaime Lazcano RMA 8 8        
15 Iván Zamorano RMA 8 4 2 2    
15 Martínez BAR 8 2 5     1
15 Santiago Bernabéu RMA 8   8      

Se och spela på FC Barcelona – Real Madrid hos bet365 och Unibet! Här kan du även läsa mer om El Clasico TV kanal och El Clasico TV-tider samt El Clasico live stream. Då har du allt du behöver inför matchen i La Liga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365