Lista: Fem stjärnor som lämnade Juventus och blommade ut

3. Thierry Henry

Lista: Fem stjärnor som lämnade Juventus och blommade ut

foto: bildbyrån

Värvades: 1999

Lämnade: 1999

Matcher spelade: 19

Pokaler efter Juventus: 1 x Champions League, 2 x Premier League, 2 x La Liga, 3 x FA Cup

20-åringens insatser för Frankrike i VM 1998 och hans form för Monaco såg till att han fick en plats i Juventus lag. Dock var den defensiva disciplinen i Serie A någonting som Henry inte kunde vänja sig vid och enbart efter sex månader flyttade han istället till Arsenal, där vi alla vet vad som hände och Henry utvecklades till en av världens bästa anfallare som bidrog med kopiösa mängder mål för såväl Arsenal som Barcelona.

Fler relaterade listor:

2. Domenico Berardi

Värvades: 2013

Lämnade: 2015

Matcher spelade: 0

Pokaler efter Juventus: 1 x Bravo Award

Juventus säkrade en värvning för framtiden då de tog in Berardi, som ansågs vara en av de mest talangfulla anfallarna i Europa. De hade “delad ägande-rätt” med Sassuolo och lät anfallaren stanna där på lån i två år, innan de valde att sälja sin del i spelaren till Sassuolo för att kunna säkra Simone Zaza istället.

1.Kingsley Coman

Värvades: 2014

Lämnade: 2015

Matcher spelade: 22

Pokaler efter Juventus:  1 x Bundesliga, 1 x DFB-Pokal

Vid 20-års ålder har Coman redan spelat för tre av Europas största klubbar – Juventus, Paris Saint-Germain och Bayern München. Juve fick honom gratis 2014 och var en regelbunden inhoppare för klubben, och de hade nog inte varit så intresserade av att sälja honom om det inte vore för det faktum att Bayern München kom och knackade på dörren, och var beredda att först erbjuda 5,86 miljoner pund och 17,5 miljoner pund om de kunde komma överens om en permanent deal. Juve, som inte hade betalat någonting för Coman, valde att göra en vinst pengamässigt, medans Coman numera är en reguljär inhoppare i Bayern.

Detta var alltså listan med stjärnor som lämnade Juventus och blommade ut.

Fler relaterade listor:

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply