Lista: 10 fotbollsspelare som avlidit under deras karriärer

Lista 10 fotbollsspelare som avlidit under deras karriärer

10 spelare som dött under deras karriärer

Som en vanlig supporter är det väldigt lätt att glömma bort att fotbollsspelare är vanliga människor precis som alla oss andra. I supportrarnas ögon är dem ofta någonting mer, något att se upp till, som gudar. Men de måste äta och sova precis som vi andra, och de är även dödliga. Dock så brukar de flesta professionella fotbollsspelare åtminstone ha avslutat sina karriärer när de sker, då de är gamla eller åtminstondes äldre, så att de inte längre spelar. Sen finns det också de fall då spelarna dör på fotbollsplanen, eller på grund av skador som de fått på fotbollsplanen.

10 fotbollsspelare som avlidit under deras karriärer

Silly Season Sverige har vi listat upp tio stycken fotbollsspelare som inte har hunnit avsluta sin karriärer innan de dör. Oftast är orsaken då skador åsamkade på fotbollsplanen, vilket ledde till att de avled på sjukhuset. Men innan vi dyker ner i listan vill vi passa på att tipsa om ett antal andra populära listor, till exempel 10 fotbollsstjärnor du inte visste var släkt, svenska fotbollsögonblick som blivit klassikers och Barcelonas 10 bästa spelare genom tiderna som en kan läsa vidare på efter att vi har gått igenom 10 fotbollsspelare som avlidit under deras karriärer.

10. Dale Roberts

Lista 10 fotbollsspelare som avlidit under deras karriärer

Roberts dog inte på fotbollsplanen men hans död har fortfarande anknytningar till hans yrke. Det var nämligen så att Roberts, som spelade som målvakt i Rushden och Diamonds FC, hade en fästmö som var otrogen mot honom med hans lagkamrat, Paul Terry, som för övrigt är äldre bror till Chelseakaptenen John Terry. Roberts, som vid denna tid var 24 år gammal, gjorde slut med flickvännen och vägrade spela mer tillsammans med Terry, vilket ledde till att klubben lät Terry gå, då ingen annan i laget heller var intresserade av att ha med honom att göra. Men pressen från media och hans hjärtekross blev för mycket och Roberts valde att ta livet av sig i december 2010.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply