Lista: Tio stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada

Lista: Tio stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada

Tio spelare som fick avsluta karriären för tidigt på grund av skada

Stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada? Tio spelare vars karriärer avslutades för tidigt på grund av skada? Tio skadedrabbade spelare vars karriärer avslutades för tidigt? Inom fotbollsvärlden är skador ingenting ovanligt och knappast någon fotbollsspelare är främmande för skador. Hur som helst är det skillnad på skada och skada. Det handlar dels om hur man är som person och vad man har för kropp. Även vad det är för skada man råkar ut för. Vissa spelare råkar ut för så fruktansvärda skador att det ger men för livet och det finns många skador som en inte kan komma tillbaka från, åtminstone inte tillräckligt för att kunna spela fotboll på en hög nivå igen.

Stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada

Stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada? Vissa spelare lyckas efter mycket rehab med att komma tillbaka igen men andra får bara se till att se sanningen i vitögat och lägga skorna på hyllan, för alltid, i alla fall på en professionell nivå. På Silly Season Sverige har vi listat tio stycken spelare som har varit tvungna att avsluta sina karriärer på grund av skada, men innan vi dyker ner i den vill vi bara passa på att tipsa om en del andra populära listor vi har, till exempel tio sämsta Chelsea-spelarna genom tiderna. Du kan läsa fler efter tio stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada.

10. Alvaro Dominguez

Lista: Tio stjärnspelare vars karriärer avslutades på grund av skada

Den före detta Atlético Madrid-spelaren har valt att lägga skorna på hyllan, någonting som han gjorde officiellt för enbart ett par dagar sedan, efter att han upptäckt att de ryggproblem som han lider av inte kommer att bli bättre. Försvararen är endast 27 år gammal men har så pass seriösa problem att det inte är värt för honom att fortsätta spela, med möjligheten att han kan bli invalid. Under de senaste åren har vänsterbacken spelat under dåliga förhållanden och har därför nu valt att istället helt avsluta karriären. Det blev 120 matcher för Atlético och tio9 för Borussia Mönchengladbach.

9. Javier Clemente

Clemente spelade som mittfältare i Athletic Bilbao och Bilbao Athletic, innan han åkte på en benskada och tvingades dra sig tillbaka från den professionella fotbollen vid 24 års ålder. Istället valde spanjoren att fortsätta som tränare och har sedan dess tränat en hel del olika lag, till exempel Athletic Bilbao, Espanyol, Marseille och en del landslag.

8. Álvaro Benito

Under sin enda match för det spanska landslaget, då han enbart var 20 år gammal, råkade Benito ut för en knäskada som han aldrig riktigt hämtade sig från, och undergick tre operationer på fyra månader. Därefter var han med i en bilolycka, vilket förlängde hans rehabiliteringsprocess. Han spelade i Real Madrid, men hann aldrig slå igenom och hamnade i Getafe innan han tillslut vid 26-27årsåldern lade skorna på hyllan.

7. César Jiménez

Jiménez växte upp i Real Madrids ungdomssystem men fick aldrig spela för Madrids a-lag och istället hamnade han i Zaragoza, där han efter några år var tvungen att avsluta karriären då han hade stora problem med diverse skador, fram för allt knäet.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply