LISTA: Fem saker vi lärde oss av Borussia Dortmund-Liverpool – Europa League

Fem saker vi lärde oss av Europa League-mötet mellan Borussia Dortmund och Liverpool

Första omgången av kvartsfinalerna i UEFA Europa League är nu färdigspelade. Shakhtar Donetsk, Villarreal och Sevilla gick alla vinnande ur sina strider. Men mest fokus låg på det oavgjorda mötet mellan Borussia Dortmund och Liverpool som spelades på Signal Iduna ParkDivock Origi öppnade målskyttet strax före paus men hemmalaget kunde snabbt replikera när Mats Hummels nickade in 1-1 i början av den andra halvleken. Men förutom den sportsliga biten så var Jürgen Klopps återkomst till Westfalenstadion en stor snackis den här kvällen. Tränaren lämnade Bundesliga-klubben efter förra säsongen och tog över Liverpool i höstas. Han fick ett varmt välkomnande på sin gamla hemmaborg och var säkerligen nöjd med resultatet som han tar med sig in i nästa veckas returmöte på Anfield. Men vad minns vi bäst från mötet mellan Borussia Dortmund och Liverpool? Vad lärde vi oss av matchen mellan Borussia Dortmund och Liverpool? 

Europa League – Borussia Dortmund vs Liverpool

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: 10 spelare att följa i årets Europa League, Liverpools bästa tränare under 2000-talet och 10 saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang. Men först ska vi gå igenom fem saker vi lärde oss av mötet mellan Borussia Dortmund och Liverpool.

5. Divock Origi visade vägen för Liverpool

LISTA Fem saker vi lärde oss av Borussia Dortmund-Liverpool - Europa League

Många Liverpoolfans hade kanske hoppats på Daniel Sturridge från start denna afton. Istället valde Jürgen Klopp att starta med 20-årige Divock Origi. Och det var onekligen han som visade vägen för bortalaget när han gjorde lagets enda mål och låg bakom mycket annat i anfallsväg.

4. Jürgen Klopp fortfarande lika älskad i Dortmund

LISTA Fem saker vi lärde oss av Borussia Dortmund-Liverpool - Europa League (Custom) (2)

Att det skulle bli ett känsloladdat möte för Jürgen Klopp visste vi på förhand. Men något agg mot den forne Dortmund-tränaren syntes inte till, många av fansen beskrev det dock som en märklig känsla att se honom på motståndarbänken. Han är onekligen fortfarande kult i staden och på arenan och hyllningarna lät sig inte vänta.

3. Mats Hummels har hittat formen igen

Borussia Dortmund v Liverpool - UEFA Europa League Quarter Final: First Leg

Mats Hummels har nämnts som en av världens bästa mittbackar men har haft ett tufft år bakom sig. Under en tid var lagkaptenen till och med petad från startelvan men nu har den tyske landslagsmannen verkligen hittat formen igen. I torsdagens möte visade han vilken gigant han är i försvaret och stod även för hemmalagets viktiga kvitteringsmål.

2. Målvakterna avgjorde mötet

LISTA Fem saker vi lärde oss av Borussia Dortmund-Liverpool - Europa League (Custom) (4)

Matchen mellan Dortmund och Liverpool innehöll mycket i anfallsväg. Men målvakterna Roman Weidenfeller och Simon Mignolet satte stopp för det mesta. Weidenfeller stod bland annat för en svettig insats när han gjorde en trippelräddning och Mignolet passade på att finta förbi hemmalagets anfallare Pierre-Emerick Aubameyang.

1. You’ll never walk alone-hymnen framförd av två klubbar

LISTA Fem saker vi lärde oss av Borussia Dortmund-Liverpool - Europa League

”You’ll never walk alone” är en klassisk fotbollshymn som spelas upp både på Westfalenstadion och Anfield, men när de två klubbarna fick sjunga den ihop sprängdes ljudkulisserna utan dess like.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply